Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Slavia i bez Červenky porazila České Budějovice

Praha - Hokejisté Slavie i bez zraněného Romana Červenky porazili ve 13. kole extraligy České Budějovice 4:1 a připsali si šestou výhru z posledních osmi zápasů. Jihočeši sice v O2 areně vedli po trefě Rudolfa Červeného, ale domácí ve druhé části stav otočili díky Tomáši Hertlovi a Vladimíru Sobotkovi, výsledek pak pečetili Vladimír Růžička mladší a Lukáš Žejdl.

Mountfield nenavázal na poslední dvě vítězství a zaznamenal naopak šestou porážku z osmi duelů. V sestavě Jihočechů se opět objevila jen jediná posila pro výluku v NHL, kanadský bek Ference. Chyběli stále útočníci Martin Hanzal a Milan Michálek, kteří se rozhodli nenastoupit, dokud nebude jasněji v jednání mezi NHLPA a NHL. Když bude výluka pokračovat, chystají se hrát až ve středu proti Litvínovu.

Mountfield byl v úvodu aktivnější a v páté minutě se dostal do vedení, když Knotkovo nahození tečoval před Furchem Červený. Odpovědět mohl Jelínek a potom netrefil odkrytou branku Hertl. Další průběh úvodní části velké šance nenabídl, Českobudějovičtí byli aktivní a domácí před brankáře Kantora nepouštěli.

Do druhého dějství vstoupila Slavia tlakem a hostující kouč Draisaitl si už ve 24. minutě vybral oddechový čas. Pražané se dočkali ve 29. minutě při Frühaufově vyloučení vyrovnání. Růžičkovu střelu tečoval Hertl mezi nohy gólmana Kantora, který předtím přišel o hokejku. Stav otočil Sobotka, který po Pospíšilově přihrávce zakončoval do odkryté branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - České Budějovice

V závěrečném dějství nejdříve špatné Kantorovy rozehrávky nevyužil Kalla, když domácímu gólmanovi pomohl zachránit situaci bek Vráblík. Vzápětí ale hosté ztratili puk v obranném pásmu a po kombinaci se Sklenářem zvýšil Růžička. Výsledek dovršil 61 vteřin před koncem v přesilovce Žejdl. Slavia tak ve vzájemném utkání s Českými Budějovicemi uspěla po pěti porážkách za sebou.

HC Slavia Praha - HC Mountfield České Budějovice 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Hertl (V. Růžička ml., Kuboš), 34. V. Sobotka (Pospíšil, Kadlec), 45. V. Růžička (Sklenář), 59. Žejdl (V. Růžička ml., Beňovič) - 5. Červený (Knotek, Suja). Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 3 379.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný - Pospíšil, Alinč, V. Sobotka - Žejdl, Kalla, Tomica - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Hertl, Krenželok. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

České Budějovice: Kantor - Ptáček, Frühauf, Ference, Vydarený, Jank, Kolarz, Vráblík - Rousek, Kotalík, Šimánek - Dej, L. Kohn, L. Květoň - Suja, Knotek, Červený - Podlešák, Marek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články