Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kladenskou elitu se pokusí přibrzdit nováček z Chomutova

Praha - Na velký hokejový svátek se v dnešním šestém kole extraligy chystají v Chomutově. Zatímco před rokem Piráti hostili ještě prvoligové soupeře, tentokrát se mohou těšit na Kladno plné zvučných jmen z NHL. Díky příjezdu Jágra, Plekance a spol. lze očekávat další vyprodanou arénu. Lídr soutěže Kometa Brno přivítá České Budějovice.

Chomutov si v úvodních kolech nové sezony vedl v pozici nováčka velmi statečně. Po silném Třinci, který o výhře 2:0 rozhodl góly až v samém závěru zápasu, ho prověří rozjeté Kladno. Proti Rytířům si musí domácí trenéři vystačit bez jediné zámořské akvizice Michaela Frolíka, který je kladenským odchovancem.

Do čím dál lépe fungujícího soukolí Středočechů se ve středu začlenila další velká posila v podobě obránce Tomáše Kaberleho. Ten zatím doplňoval hvězdnou pětku po boku Marka Židlického jen v přesilovkách, ale už další zápas to může změnit. "Uvidíme, co přijde v dalších zápasech. Trenéři můžou změnit sestavu podle vývoje. Záleží na nich," uvedl Kaberle.

Kometa přišla v úterý ve Zlíně o stoprocentní bilanci, ale odvezla si alespoň bod a nyní se chystá na zlepšující se České Budějovice. Trenérovi Zdeňku Venerovi chybí bek Hruška a útočníci Divíšek s Němcem. Nejistý je start Čermáka.

V sestavě Českých Budějovic by se poprvé měl objevit obránce Radek Martínek, posila z NHL. Hosté, kteří vyhráli tři z posledních čtyř zápasů na ledě Komety (jeden v European Trophy), budou opět postrádat zraněnou brankářskou jedničku Jakuba Kováře.

Liberec sice ve středu statečně bojoval na plzeňském ledě, ale na více než bod to nestačilo a zůstává překvapivě na dně tabulky. Bílí Tygři dokázali vydřít bod i přes nepříznivý průběžný stav 0:3. "Snad nás může těšit, že jsme si dokázali, že s takovým soupeřem můžeme hrát a tím jsme si zvedli sebevědomí," uvedl kouč Marian Jelínek před duelem proti Zlínu.

Litvínov se musí v podkrušnohorském derby na ledě Karlových Varů obejít bez Brejčáka, Guly a Zemana. Ručinský by mohl naskočit do hry koncem příštího týdne.

Co napravovat mají mistrovské Pardubice, které byly ve středu aktérem skvělého představení proti Kladnu. Jenže vyšly již potřetí z pěti úvodních zápasů bodově naprázdno a jsou předposlední. "Výkony doma nebyly optimální, je potřeba kopnout do vrtule a získat tři body a podat dobrý výkon," uvedl asistent trenéra Ladislav Lubina. Proti Slavii se pardubickému publiku poprvé představí ofenzivní posila z NHL Hemský, jenž si ze zápasu s Kladnem odnesl po zásahu pukem do ucha pět stehů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články