Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Extraliga začne "nanovo" s hvězdami NHL. Jágr a spol. jdou na Slavii

Praha - Hokejová extraliga po osmi letech znovu zažije hvězdné návraty hráčů z NHL. Ve večerním zápase Kladna se Slavií před zaplněnou O2 arenou tak jako by nejvyšší česká hokejová soutěž vypukla nanovo. Za Středočechy se představí hvězdný útok Jágr - Plekanec - Tlustý, v obraně jim bude pomáhat Marek Židlický. Pražané se zase mohou opřít o příchod Romana Červenky a Vladimíra Sobotky. Slávisté mají o motivaci navíc, za případné vítězství dostanou prémii 200 tisíc. Ostře sledovaný zápas bude v přímém přenosu od 17:50 vysílat ČT4 a náš web.

Jaromír Jágr v dresu Kladna při poslední výluce
zdroj: Lidové noviny autor: Hynek Glos

"Sami víme, že to nebude vůbec jednoduché. Už jen to, že se o nás hodně píše a máme tu hodně hráčů z NHL, to motivuje ostatní kluby, aby nás porazily," řekl Jágr. Dobře ale ví, že jen kvůli velkým jménům v sestavě nedostanou Rytíři nic zadarmo. "Jestli si někdo myslí, že přijedeme na zápas a ostatní týmy si z nás sednou na zadek, tak to tak vůbec nebude," uvedl Jágr.

Od hvězdných jmen se nicméně očekává, že klub povedou za výhrami. "Očekávání jsou teď na nás opravdu větší," připustil kapitán Pavel Patera. "My se však nesmíme dívat jen na kluky, ale musíme hrát také svoji hru a těm klukům pomoct. Všichni víme, že toho času na ledě budeme mít méně, a tak k tomu taky přistoupit, protože ti hráči jsou u nás opravdu top. Tomu se musíme podřídit," podotkl Patera. S ním samotným vyprodaná hala a výjimečná atmosféra prý nic neudělá. "Co udělá s těma mladýma, to teprve uvidíme," řekl.

Tomáš Plekanec: "Těšíme se hodně moc. Já myslím, že bude skvělá atmosféra. Má být vyprodáno, takže já myslím, že všichni jsou ve velkém očekávání a doufám, že to pro nás dopadne dobře a vyhrajeme."

Právě Patera dobře pamatuje, když za Kladno nastoupil Jágr při minulé výluce v NHL v roce 2004. "Už jsem měl taky nějaký ten věk, ale já a všichni jsme jen koukali, co Jarda udělá. Toho se chci vyvarovat. Musíme všichni hrát," nabádal. Hodně natěšený je na duel Tomáš Plekanec. "Jsem tu s klukama už od konce července a je trochu trápení se jen dívat na zápasy, takže se moc těším. Nevím, co čekat, protože liga se nějakým způsobem změnila. Uvidíme," prohlásil Plekanec.

Velkým zážitkem bude středeční bitva i pro trenéra Zdeňka Vojtu. "Ve své kariéře jsem tak kvalitní tým nevedl. Schválně uvádím 'tým', protože i když nám přišly hvězdy, hokej hraje 20 hráčů a gólman," připomněl kouč. "Nesmíme koukat na to, že hvězdy rozhodnou, a ať si tam udělají, co chtějí, hlavně když vyhrajeme. Musíme pracovat a hrát kolektivní hru," zdůraznil.

Největší nebezpečí by Kladnu mělo hrozit od Romana Červenky, nejlepšího střelce KHL ze sezony 2010/11. "Musíme si na něj dát pozor. Roman je vynikající hráč, střelec. V O2 areně se mu vždy hodně dařilo a máme k němu velký respekt," prohlásil Jágr. "Bude to ale určitě zajímavé pro fanoušky - na jedné straně my, na druhé straně Červus, Sobotka, bývalý Kladeňák Kopřiva v bráně, Jarda Kalla a k tomu Růža na střídačce. Může to být zajímavý zápas," věří Jágr.

Za výjimečnou považuje předehrávku 10. kola extraligy také trenér Slavie Vladimír Růžička. "Mimořádné to bude už jen tím, jak velký zájem o ten zápas je. A my se na něj hodně těšíme. Jen doufám, že se to podaří dát administrativně do pořádku a vše se stihne," přál si Růžička, jemuž stále chybí potvrzené transferkarty pro Červenku i Vladimíra Sobotku. "A bez nich se hrát nedá. Od neděle to leží v Americe, tak snad to všechno vyjde a kluci budou moct nastoupit," doplnil Růžička.

Červenka věří, že do zápasu zasáhne, a chce v něm uspět. "Doufám, že to zvládneme, přijdou lidi, bude na co koukat a pomůžeme Slavii. Máme nulu na kontě bodů, tak bychom chtěli vyhrát," konstatoval Červenka. Lístky už jsou prakticky vyprodané. "Podle posledních informací, které jsem dostal od společnosti Sazka, bylo k dispozici už pouze 700 vstupenek," řekl dnes tiskový mluvčí kladenského klubu Vít Heral.

"Kdyby se to povedlo vyprodat, byla by to fantastická zpráva. S tím asi nikdo nepočítal. Byl to samozřejmě risk a nevěděli jsme, co od toho čekat. Na druhou stranu jsme si říkali, proč to nezkusit. Nikdo jiný to předtím nezkusil, tak to snad všechno vyjde," věří Jágr.

Prémie pro Slávisty

Provozovatel O2 areny, která se topí v dluzích, společnost Bestsport by měl z vyprodané haly bezpochyby radost. K dobré výkonu chce zřejmě namotivovat i slávistické mužstvo, a tak Pražanů slíbil za vítězství prémii 200 tisíc korun a ještě dvě VIP vstupenky na koncert Jennifer Lopez.

Jak by si hráči sumu případně rozdělili, trenér Vladimír Růžička webu aktuálně.cz neprozradil. "Možná kapitán rozhodne, možná to kluci budou chtít utratit společně, uvidíme," řekl kouč a spolumajitel Slavie. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články