Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dobrý výkon Kladna proti Liberci na víc než bod nestačil

Kladno – Výborným výkonem odměněným jediným bodem vstoupili do sezony hokejisté Kladna. Na domácím ledě dlouho přehrávali favorizovaný Liberec, jenže propasírovat puk do branky se jim nedařilo. Nakonec sice Středočeši dokázali vyrovnat při hře bez brankáře, ale bod navíc si po výhře v samostatných nájezdech odváží Liberec.

Utkání začalo oboustranně opatrně. V kladenské sestavě se objevilo trio nových tváří - Kuchejda, Macholda, Černošek - a zvláště posledně jmenovaný byl v první polovině střetnutí hodně vidět. Kladenským naopak chyběl slovenský zadák Majeský, pro jehož start domácí nestihli vyřídit potřebné formality.

Aktivita Patery a spol. byla patrná hlavně co do počtu střeleckých pokusů. Jenže co nepochytal pozorný Pinc v brance Bílých Tygrů, zachytily mantinely, protože řada pokusů z kladenských hokejek mířila vedle. I proto skončilo úvodní dějství bez branek.

Po změně stran se favorizovaní hosté osmělili. Liberec měl dokonce téměř minutovou výhodu přesilovky 5:3, ale i gólman Chábera prokázal svoje kvality. Přesně v polovině utkání se narodil první gól zápasu. Slovenský útočník Liberce Peter Galamboš ve svém prvním utkání za Liberec propasíroval puk mezi betonem a pravou tyčí za Cháberova záda, což byla zároveň jeho první branka v české nejvyšší soutěži.

Jiří Kopecký (Kladno): "Určitě jsme viděli slušný zápas, který byl oboustranně vyrovnaný, a samozřejmě jsme rádi, že jsme dosáhli alespoň na bod, když jsme byli těsně před porážkou. Soupeř nás předčil hlavně v osobních soubojích. Samozřejmě jsme si přáli bod navíc, ale to byla pouze naše idea."

Filip Pešán (Liberec): "I když se hrál první zápas sezony, diváci viděli atraktivní souboj s příležitostmi na obou stranách. O vítězství jsme přišli v poslední minutě, kdy domácí odvolali gólmana, ale nakonec si vezeme alespoň dva body, za které bychom byli určitě před utkáním rádi."

Od té chvíle se hosté věnovali spíše defenzivě. Do třetí třetiny Rytíři opět zkonsolidovali útočné řady a znovu dostali hosty pod tlak. Střelba však byla Achillovou patou Středočechů. Obdržálek, který naskočil do hry, trefil tyč, Látal nedal ve vyložené šanci, když nedokázal trefit odkrytou část branky. Na druhé straně se ocitl v obrovské příležitosti Dušek, ale ani on vedení hostů nepojistil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno - Liberec

V poslední minutě základní hrací doby začalo hrát Kladno power play a přesně půl minuty před koncem šťastně tečoval Patera střelu Macholdy od modré čáry za záda libereckého gólmana. Prodloužení přes zajímavé situace na obou stranách definitivu nepřineslo, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž zajistil dva body pro Severočechy Netík.

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 1:2 SN (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)Branky a nahrávky: 60. Patera (Macholda, David Růžička) - 31. Galamboš (Kica), rozhodující nájezd Netík. Rozhodčí: Hodek, Souček - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3625.

Kladno: Chábera - Macholda, Drtina, David Růžička, Černošek, L. Procházka, Piskáček - Hlaváč, Patera, Bicek - Hovorka, Dragoun, M. Látal - Valský, Melka, Eberle - Kuchejda, Kuchler, Dalecký (41. Obdržálek). Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Liberec: Pinc - Čakajík, Výtisk, Havíř, Derner, Jánošík, Čutta, Holub - Kudrna, Filippi, Víšek - T. Urban, P. Nedvěd, Netík - Krejčík, Roman Vlach, Špaček - Dušek, Galamboš, Kica. Trenéři: M. Jelínek, Pešán a Kapoun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články