Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hokejisté Třince jdou na led se čtyřmi Kanaďany i Varaďou

Ostrava - Přípravu na ledě dnes s hokejisty Třince zahájili také čtyři kanadští hráči a útočník Václav Varaďa. Vedle nich se na zkoušku v kádru Ocelářů objeví dalších osm hokejistů. Trenéři Pavel Marek s Břetislavem Kopřivou mají pro úvodní fázi přípravy na ledě na seznamu 35 jmen. Na testy přijeli do Třince i čtyři Kanaďané: obránce Justin Dacosta a útočníci Guillaume Lefebvre, Bryan McGregor a Kelly Czuy, kteří vesměs působili v nižších zámořských soutěžích.

Nejzajímavější minulost má ze zámořského čtyřlístku devětadvacetiletý křídelník Lefebvre, který si v barvách Philadelphie, Pittsburghu a Bostonu jako jediný vyzkoušel i NHL. Odehrál v ní 39 zápasů s bilancí dvou gólů a čtyř přihrávek. 

V pokročilejším stadiu je už příchod dvojnásobného mistra světa Varadi, který v závěru minulé sezony hostoval z Vítkovic v Kometě Brno. Se čtyřiatřicetiletým útočníkem je Třinec v kontaktu už delší dobu. "Pořád platí, že možnost jeho působení v Třinci je ve hře. Dohodnuto ale zatím ještě nic není," uvedl mluvčí Ivo Pullmann.


Na led menší tréninkové haly v ostravské ČEZ Aréně, kam se Oceláři museli dočasně uchýlit kvůli problémům s chladicím zařízením stadionu v Třinci, vyjel také bývalý třinecký obránce Tomáš Kundrátek. Ten odehrál loňskou sezonu v nižší zámořské soutěži WHL za Medicine Hat Tigers. Dvacetiletý zadák rovněž zatím nevyloučil, že by další rok zůstal v Třinci.

Zkoušet budou Oceláři ještě dalších osm hokejistů: někdejšího gólmana Vsetína a Sparty Martina Štefla, který naposledy chytal ve Spišské Nové Vsi, obránce Martina Vágnera z Chrudimi, Michala Horáka ze Žiliny a Slováka Marka Priechodského, jenž nastupoval ve francouzském Chamonix. Z útočníků pak tým testuje Petra Sakrajdu (Vsetín), Miroslava Škumáta (Martin), Slováka Martina Šagáta (Ústí nad Labem) a polského forvarda Damiana Kapicu z Nowého Targu.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec zahájil přípravu před extraligou
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články