Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pavelec podepsal dvouletou smlouvu v Atlantě

Kladno - Český hokejový brankář Ondřej Pavelec bude v NHL pokračovat v Atlantě Thrashers. Mistr světa z Německa podepsal se svým dosavadním zaměstnavatelem dvouletou smlouvu, díky níž si vydělá celkově 2,3 milionu dolarů. Dvaadvacetiletý Pavelec si zásluhou nového kontraktu polepší, v minulé sezoně měl gáži 850 000 dolarů. "Odpovídá to tak mé výkonnosti. Jsem naprosto spokojený, dopadlo to podle mých představ," řekl serveru Lidovky.cz Pavelec, jenž měl po vypršení smlouvy status takzvaného chráněného volného hráče.

Kladenského rodáka Pavelce si Atlanta vybrala v druhém kole draftu v roce 2005 a v sezoně 2007/08 si za ni český talent poprvé zachytal v NHL. Uplynulý ročník byl první, který kompletně strávil v hlavním týmu Thrashers, a nastoupil ve 42 zápasech. V příští sezoně bude mít český gólman nového konkurenta, hned 1. července podepsal také dvouletou smlouvu zkušený Chris Mason.

Bývalý mládežnický a juniorský reprezentant Pavelec se letos dostal na obou vrcholných akcích i do seniorského národního týmu. Na olympijských hrách i mistrovství světa byl dvojkou Tomáše Vokouna a ze šampionátu v Německu si tak odvezl nečekané zlato.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články