Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Slavia uspěla v prvním semifinále, Liberec porazila v nájezdech

Praha - Hokejisté pražské Slavie porazili v úvodním semifinálovém zápase play off Liberec 3:2 po samostatných nájezdech a ujali se vedení 1:0 v sérii hrané na čtyři vítězství. O jejich úspěchu rozhodli útočníci Jakub Klepiš a Tomáš Micka, kteří překonali brankáře Marka Pince. Jeho protějšek Adam Svoboda uspěl proti Václavu Pletkovi i Leoši Čermákovi, třetí exekutoři se tak na led ani nedostali.

Slavia - Liberec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Slavia vstoupila do duelu aktivněji a i díky Nedorostově vyloučení ve třetí minutě měla více ze hry. Pinc v liberecké brance však byl pozorný. Svobodu vyzkoušel jako první ještě v oslabení Blatný a v 6. minutě Plodek. Následně se sice před Pince prodíral osamocený Micka, ale obraz hry se vyrovnal.

Oba celky se snažily pozorně bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. Severočeši nabrali vítr do plachet i díky vyloučením Hrušky a Žižky. Ani jeden prohřešek však k otevření skóre nedokázali využít a v závěru první třetiny toho litovali.

Slavia totiž v rozmezí 46 vteřin získala dvoubrankové vedení. Nejprve využil Pincova drobného zaváhání Micka, který jej prostřelil. Následně liberecký gólman nezkrotil Žižkovo nahození od modré čáry a pohotový Vondrka puk poslal za jeho záda. Bílí Tygři si tak v krátkém čase pokazili dobře rozehranou partii a vůbec poprvé v play off prohrávali. Proti Spartě ve čtvrtfinále nikdy neinkasovali jako první.

Snížit mohli hosté paradoxně při přesilovce soupeře. Kašpaříkův brejk však zastavil obětavým skokem obránce Žižka a následné přečíslení dva na jednoho ukončil špatnou přihrávkou Zíb.

Hostům se podařilo Svobodu překonat až ve 33. minutě. Pletku ještě v dobré pozici zastavil Tomica faulem, ale liberecký útočník stihl ještě přihrát Jirušovi a zkušený bek signalizovanou přesilovou hru přesným zásahem zrušil.

Jedinečnou šanci vyrovnat měli hosté na začátku třetí části, kdy se jim naskytla šance dvojnásobné přesilové hry na 68 vteřin. Pletka sice dvakrát v dobré pozici netrefil puk, poté dvakrát nedokázal zamířit přesně, ale nakonec se Liberec dočkal. Početnou skupinu fanoušků v bílém rozjásal Čermák, jemuž na gól přihrál Jiruš.

Slavia mohla získat zpět vedení také v přesilových hrách, i když klasických pět na čtyři. Vondrkův pokus ale Pinc vyrazil, Hruška mířil vedle a při plném počtu hráčů na ledě na libereckého gólmana nevyzrál ani Doležal. Další branku už nepřidali ani liberečtí hráči a muselo se prodlužovat.

Hned v úvodu přidané desetiminutovky poslal rozhodčí Husička na trestnou lavici Čermáka a Slavia dostala šanci zahrát si přesilovku čtyři na tři. Liberec se však ubránil. I díky tomu, že Beránek ve velké šanci netrefil puk před odkrytou brankou. Když se v 69. minutě neprosadil ani Novák, přišly ke slovu samostatné nájezdy. Potřetí v play off a podruhé na ledě pražské Slavie. Na rozdíl od zápasu proti Třinci však byli tentokrát úspěšnější domácí. Pince překonali Klepiš i Micka, zatímco Pletkův pokus Svoboda vyrazil a proti pokusu Čermáka mu pomohla horní tyčka.

Výsledek:
Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Micka (J. Novák), 19. Vondrka (Žižka), rozhodující nájezd Klepiš - 33. Jiruš (Pletka), 42. L. Čermák (Jiruš). Rozhodčí: Husička, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 9871. Stav série: 1:0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články