Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Brankář Prusek přichází do Vítkovic místo Štěpánka

Ostrava - Bývalý reprezentační gólman Martin Prusek se po angažmá v Dinamu Riga vrací do Vítkovic, kde dnes podepsal tříletou smlouvu. Dohodou se čtyřiatřicetiletým brankářem se úřadující vicemistr hokejové extraligy pojistil před chystaným odchodem reprezentanta Jakuba Štěpánka, jenž má namířeno do Petrohradu. "Martin je brankář se zkušenostmi z NHL a KHL a měl by nahradit Jakuba Štěpánka, který odchází do Petrohradu," uvedl pro oficiální internetový server vítkovického klubu prezident František Černík.

Prusek ve Vítkovicích s velkým hokejem začínal, do ostravského klubu se v kariéře vrací už potřetí. Uplynulé dvě sezony působil v týmech Kontinentální hokejové ligy Spartaku Moskva a Dinamu Riga. Dříve si zachytal i v NHL, za Columbus a Ottawu nasbíral 57 startů.

Mistr světa z Norska v roce 1999 zastoupí ve Vítkovicích člena letošního zlatého celku ze šampionátu v Německu Štěpánka, který dolaďuje podmínky svého přestupu do Petrohradu. Generální manažer ruského klubu Andrej Točickij opět potvrdil, že jednání se blíží závěrečné dohodě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články