Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Hašek podepsal smlouvu ve Spartaku Moskva

Moskva - Hokejový brankář Dominik Hašek dnes podepsal roční smlouvu s moskevským Spartakem. Pětačtyřicetiletý gólman si tak po letošním extraligovém triumfu v dresu Pardubic zahraje v Kontinentální lize. K hokeji se přitom právě v dresu Pardubic vrátil po roční pauze. Média už získání olympijského šampiona z Nagana a dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru s Detroitem označila s předstihem za "přestup roku". Generální manažer klubu Andrej Jakovenko sice už dříve Haškův souhlas s podmínkami kontraktu pro nadcházející sezonu potvrdil, nicméně finanční náležitosti nechtěl komentovat. Podmínky jsou prý zhruba stejné, jako měl předchozí německý brankář Spartaku Dimitrij Kotschnew, který přestoupil do Jaroslavle.

Severoamerická média psala až o třech milionech dolarů, tedy asi 65 milionů korun, za sezonu, ale to podle ruských novin sotva odpovídá realitě vzhledem k možnostem Spartaku, který se v Rusku počítá spíše mezi skromnější kluby. Zahraniční angažmá na evropském kontinentu si bývalá hvězda klubů NHL Buffala, Detroitu i Ottawy vyzkouší poprvé.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Hašek, který v minulé sezoně pomohl Pardubicím k zisku mistrovského titulu, přiletěl do Moskvy v neděli v noci. Po podpisu smlouvy a výběru moskevského bytu se ještě dnes má vrátit do vlasti, kde se bude individuálně připravovat na sezonu. K týmu trenéra Miloše Říhy se má připojit v Česku, neboť Spartak má naplánovaný letní tréninkový kemp v Havlíčkově Brodu.

"Rád bych Dominikovi ještě jednou poděkoval"

S Haškovým odchodem se museli smířit v Pardubicích, kde měli o služby jednoho z hlavních strůjců úspěchu v uplynulé sezoně velký zájem. "Dominikovo rozhodnutí respektujeme, i přesto, že jsme o jeho působení v našem klubu měli eminentní zájem a až do podpisu smlouvy s klubem KHL jsme věřili, že šance, že se objeví opět v dresu Pardubic, stále existuje. Rád bych jménem celého klubu i našich fanoušků Dominikovi ještě jednou poděkoval za loňskou sezonu a popřál mu hodně štěstí v novém angažmá," vyjádřil se v tiskové zprávě generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články