Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

San Jose otevřelo 2. kolo play-off výhrou nad Detroitem

San Jose (USA) - Hokejisté San Jose zdolali v úvodním utkání druhého kola play-off NHL na svém ledě Detroit 4:3 a ujali se v sérii vedení 1:0. Nejvýše nasazený tým Západní konference získal rozhodující trhák v polovině první třetiny, kdy v rozmezí 79 sekund třikrát skóroval. O první bod Sharks v sérii se nejvíce zasloužil Joe Pavelski, který vstřelil dvě branky a na další přihrál.

San Jose chtělo v úvodu těžit z delšího odpočinku, neboť Detroit postoupil do další fáze play-off teprve před dvěma dny po úspěšně zvládnutém sedmém zápase v Phoenixu. Známky únavy ale na jeho hráčích nebyly patrné a v dalším průběhu Daniel Cleary a Johan Franzén snížili na rozdíl jedné branky. "Žádný náskok není bezpečný. Zvláště když hrajete proti nim. Nevzdali to a ještě se dokázali vrátit do zápasu. Ale my jsme zachovali klid a neztratili půdu pod nohama," komentoval brankář San Jose Jevgenij Nabokov další vývoj utkání.

V něm byl hvězdou Pavelski. V úvodu třetího dějství přidal čtvrtý gól domácího týmu, když využil dvojnásobnou přesilovku. Přitom v základní části se San Jose v početní výhodě proti Detroitu neprosadilo ani v jednom ze čtyř utkání.

Poslední střelecké slovo měl v utkání obránce hostů Brian Rafalski, ale v závěru si už San Jose těsné vedení pohlídalo. "Vyhráli jsme první zápas, ale stále je ještě před námi spousta práce," podotkl domácí obránce Dan Boyle, autor tří finálních přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články