Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozhodne se o Růžičkově nástupci. Favority jsou Hadamczik a Jandač

Praha - Jedenáct členů výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) v pondělí zvolí nového trenéra seniorské reprezentace, který po květnovém světovém šampionátu převezme národní tým po Vladimíru Růžičkovi. Podle dostupných informací jsou momentálně jen dva kandidáti - Alois Hadamczik a Josef Jandač. Za favorita je považován nyní již bývalý trenér Vítkovic Hadamczik, který národní mužstvo vedl před Růžičkou. Jméno nového kouče reprezentace má být známé dnes po 16. hodině.

Hadamczik s týmem dosáhl na bronzové medaile na olympijských hrách v Turíně a následně dovedl mužstvo také ke stříbru na mistrovství světa v Rize. V roce 2007 národní tým pod jeho vedením vypadl na MS v Moskvě ve čtvrtfinále.

Jandač působí u reprezentace v současnosti a je Růžičkovým asistentem. V průběhu let 2009 a 2010 vedl tým společně s druhým asistentem Ondřejem Weissmannem několikrát sám v době, kdy měl Růžička klubové povinnosti ve Slavii.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Robertem Zárubou

Ostatní možní uchazeči mají už angažmá

Po nezdaru na únorové olympiádě ve Vancouveru, kdy Růžička definitivně potvrdil, že ve funkci nebude pokračovat, hovořil prezident ČSLH Tomáš Král o více kandidátech. Miloš Říha však prodloužil smlouvu v moskevském Spartaku, angažmá pro příští sezonu mají i Zdeněk Venera nebo Václav Sýkora, jenž dovedl Pardubice k extraligovému titulu.

"Po dlouhých jednáních a diskusích vykrystalizovala už jenom dvě jména. Můžu říct, že jsme to vzali zodpovědně, na toto téma diskutujeme vlastně už od olympiády. Nekonzultovali jsme to pouze s lidmi ze svazu, ale i s nejrůznějšími experty z celé odborné veřejnosti," řekl Král deníku Sport. Výkonný výbor, který bude nového trenéra volit, tvoří vedle Krále František Černík, Miloslav Šeba, Jaroslav Vlasák, Petr Bříza, Otakar Černý, Karel Jankovič, Jaromír Látal, František Dvořák, Jan Trunda a Milan Vacke.

Český svaz ledního hokeje
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články