Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Montreal i díky Plekancovi prodloužil sérii s Washingtonem

New York - Ve hře o Stanleyův pohár nadále zůstávají i hokejisté Montrealu. Tým Canadiens zvítězil v pátém utkání prvního kola play-off NHL na ledě Washingtonu 2:1 a snížili stav série na 2:3. Hokejisté Montrealu si vynutili šestý duel razantním nástupem do zápasu, neboť obě branky vstřelili v úvodních osmi minutách. Nejlepší tým základní části stačil v dalším průběhu utkání už jenom gólem Alexandra Ovečkina zkorigovat skóre. Jedním z hlavních strůjců vítězství Montrealu byl slovenský gólman Jaroslav Halák, jenž se vrátil do branky Canadiens a úspěšně zakročil 37krát.

Vancouver se jednoznačnou výhrou 7:2 nad Los Angeles přiblížil postupu. V sérii vede 3:2. Dvěma trefami se o to přičinili útočníci Mikael Samuelsson a Steve Bernier.

Prozatím sezona neskončila ani hokejistům Buffala, kteří doma přehráli Boston 4:1 a snížili stav série na 2:3. I Sabres položili základ úspěchu v první třetině, po níž vedli 2:0. Na obou gólech nesl vinu i útočník Vladimír Sobotka, který v obranném pásmu ztratil pod tlakem kotouč. V dalším utkání se trenér Bostonu Claude Julien možná bude muset obejít bez kapitána týmu Zdena Cháry, který se v závěru zápasu zapletl do potyčky před střídačkou Buffala. Slovenský hokejista byl označen za jejího iniciátora a hrozí mu trest.

Na pokraji vyřazení se ale ocitla pětice českých hokejistů ve službách Phoenixu. Coyotes v pátek podlehli na svém ledě Detroitu 1:4 a v sérii prohrávají 2:3. Hosté rozhodli o své třetí výhře v závěrečné třetině, kdy třemi góly zlomili nerozhodný stav 1:1.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články