Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sobotka přispěl asistencí k druhé výhře Bostonu

Boston (USA) - Hokejisté Bostonu zvítězili ve třetím utkání prvního kola play-off NHL nad Buffalem 2:1 a stejným poměrem vedou i v celé sérii. K úspěchu Bruins přispěl i český útočník Vladimír Sobotka, který přihrál na vyrovnávací gól na 1:1 a byl vyhlášen druhou hvězdou večera. Sobotka v 16. minutě zavezl kotouč podél mantinelu do útočného pásma, zpětnou přihrávkou našel najíždějícího obránce Dennise Widemana a ten dělovkou pod břevno prostřelil brankáře Ryana Millera. Vítězný druhý gól pak vstřelil až sedm minut před koncem třetí třetiny Patrice Bergeron, jemuž přihrávkou zpoza branky nabil do palebné pozice veterán Mark Recchi.

Vedení v sérii 2:1 se ujali také hokejisté Washingtonu, kteří rozstříleli Montreal na jeho ledě 5:1. Capitals rozhodli během prvních devíti minut druhé třetiny, v nichž zaznamenali tři góly a donutili vystřídat brankáře Jaroslava Haláka. O čestný úspěch Canadiens se v úvodu třetí dvacetiminutovky postaral Tomáš Plekanec. Kouč Washingtonu Bruce Boudreau se před zápasem odhodlal k zásadní změně v sestavě a místo Josého Theodora poprvé v sérii postavil do branky Semjona Varlamova. Ten se mu za důvěru odvděčil 26 úspěšnými zákroky a zámořští novináři ho vyhlásili nejlepším hráčem večera.

První domácí zápas v letošním play-off zvládli hokejisté Los Angeles, kteří porazili Vancouver 5:3 a otočili vývoj série z 0:1 na 2:1. Strůjcem vítězství byl slovenský útočník Michal Handzuš, který nejprve přihrál na vyrovnávací gól na 1:1 a pak dvěma brankami strhl vedení na stranu Kings. Canucks sice ještě dokázali snížit z 1:4 na 3:4, na pátý gól Ryana Smythe v 50. minutě už ale odpovědět nedokázali.

Králové znovu potvrdili, že jejich nejnebezpečnější zbraní jsou přesilové hry. V početní výhodě vstřelili první tři góly v utkání a v celé sérii už využili sedm z dvanácti přesilovek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články