Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice slaví postup do finále. Liberec zdolaly i počtvrté

Liberec - Hokejisté Pardubic se stali prvními finalisty extraligy. Ve čtvrtém semifinálovém utkání na ledě Liberce dnes Eaton vyhrál 4:1 a sérii ovládl 4:0 na zápasy. V druhé třetině zařídili Východočechům dvoubrankové vedení Libor Pivko a Petr Sýkora, v úvodu závěrečné části snížil Tomáš Klimenta, v power play ale potvrdili výhru hostů Sýkora a Aleš Píša. Bílí Tygři, kteří v předkole přešli přes České Budějovice a ve čtvrtfinále vyřadili vítěze základní části Plzeň, obsadí v konečném pořadí extraligy čtvrté místo. Pardubice si zahrají finále po třech letech a v boji o zlato je čeká vítěz série mezi Vítkovicemi a Slavií, v které vedou Ostravané 3:1 na zápasy. Další informace přináší server hokejživě.cz.

Do branky Liberce se poprvé po sedmi zápasech postavil místo Pince Fin Leinonen. Pardubicím chyběl útočník Starý, druhý nejlepší střelec týmu v play off. Hosté v úvodu zkoušeli pozornost nováčka v sérii mezi tyčemi Bílých Tygrů, ale do šance se dostali v třetí minutě domácí. Vantuch přihrál před branku Nedorostovi, který ale zakončil zblízka jen do Haška.


Šance chyběly i při vyloučení libereckého beka Moravce, místo toho se strhla potyčka před Leinonenem, v které byl aktivní i finský gólman. Ani domácím se v početní výhodě při Rákosově trestu nedařilo. Další možnost k otevření skóre měli Liberečtí. Před Nedorostem ale po Špačkově přihrávce stihla odvrátit nebezpečí pardubická obrana a v 18. minutě nevyzrál na Haška blafákem do bekhendu po úniku Bartovič.

Reportáž z utkání Liberec - Pardubice


Hosté se na přelomu první a druhé třetiny ubránili při trestu MacKenzieho a následně udělali rozhodující krok k postupu. V 25. minutě uvolnil zadovkou zpoza branky Sýkora Pivka, který zůstal osamocený a z mezikruží zamířil přesně do levého horního rohu Leinonenovy branky. Za 144 sekund už vedli Východočeši o dva góly. Kočí ještě po přečíslení zamířil vedle, ale vrátil puk před libereckou branku, kde se odrazil k osamocenému Sýkorovi a pardubický kanonýr pojistil vedení.


Vzápětí mohl ještě zvýraznit rozdíl zblízka Koukal, ale Leinonen svůj tým zachránil. Liberec se marně snažil zápas zdramatizovat. Při Pivkově trestu také nic překvapivého na Pardubice nevymyslel. Naopak v 35. minutě měl další velkou šanci Pardubic útočník Kolář. Navíc se pak museli domácí bránit dvakrát v oslabení. Do závěrečného dějství zamíchal domácí kouč Kalous sestavou a následoval boj Severočechů o naději, kterou po zaváhání pardubické obrany posílil hned po 56 vteřinách Klimenta. Dostal se do úniku, zamířil nad lapačku a ukončil Haškovu neprůstřelnost v utkání.



Jenže pak už zase olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Detroitem vychutnával liberecké střelce. K vyrovnání nepomohly Bílým Tygrům ani dvě přesilovky. Domácí v závěru sáhli k power play, ale 117 sekund před koncem pojistil vedení svou druhou trefou v utkání a celkově devátou v letošním play off Sýkora. V pokračující hře bez gólmana a přesilovce domácích se ještě trefil Píša.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články