Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vítkovice vstoupily do semifinále lépe, Slavii daly sedm gólů

Ostrava - Hokejisté Vítkovic úspěšněji vykročili do semifinále play off, když na domácím ledě rozdrtili Slavii 7:2. Pražané sice měli první slovo, ale po vedoucím gólu Červenky dvakrát inkasovali v rozpětí 17 sekund a domácí zbytek zápasu ovládli. Zářil útok Juraje Štefanky, který zařídil pět ze sedmi branek.  Že to s pokrýváním úderného komanda kolem Červenky nebudou mít snadné, Vítkovice pochopily už za 188 sekund. Slavia je vyšachovala v úvodní přesilovce celé série a neobsazený Kůrka zasunul puk bez potíží za Štěpánka. Další informace přináší server hokejživě.cz.

Rozpoutal tím divoký obrat. Už o 92 vteřin později vedl soupeř. Krenželok si před Slipčenka přes statické zadáky dojel pro svou vyraženou střelu a vrátil puk do sítě. Vítkovice ťaly do živého: za 17 sekund se před branku natlačil Rehák a jeho nepovedený bekhend se Slipčenkovi pod nohama došoural za záda.

Reportáž z utkání Vítkovice - Slavia

Po překotném startu se obě strany zklidnily. Domácí přešli do další ofenzívy v úvodu druhé části. Slavia měla na velkém hřišti problém chytat jejich akce a v 27. minutě zužitkoval vítkovickou převahu třetím zásahem Szturc, který pohotově pálil po zpětné přihrávce Krenželoka.


Pražané zamíchali složením útoků, do elitní řady povýšil Vondrka a také díky tomu přepnuli na vyšší rychlostní stupeň. Odboj hostů režírovala Červenkova formace, ale v 32. minutě ještě jasný gól Havlovi fantasticky lapil Štěpánek. Až v 36. minutě Vondrka v souboji jeden na jednoho ošálil Reháka a bekhendem puk poslal mimo brankářovo rozpětí rukou.



Úsilí hostů zmarnila pauza a především čtvrtý gól Vítkovic, který přišel hned po 33 sekundách třetí části. Zapomenutý Štefanka do brány z brankoviště pohotově zametl vyraženou ránu Kuboše. Lajna slovenského centra dnes zastínila elitní formaci Slavie. Zejména Krenželok hýřil aktivitou: devět minut před koncem se propletl útočným pásmem a Rehák nenápadným švihem od modré čáry definitivně určil vítěze. Slavia už závěr odbruslila. Exhibici domácích vyšperkoval ještě krásným sólem Štefanka a sedmým gólem i Vrána.

Výsledek:

Vítkovice Steel - Slavia Praha 7:2 (2:1, 1:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 5. Krenželok (Jurečka), 5. Rehák (Hruška), 27. Szturc (Krenželok, Stehlík), 41. Štefanka (Kuboš, Krenželok), 51. Rehák (Krenželok, Szturc), 58. Štefanka (Barinka), 59. Vrána (Treille) - 4. Kůrka (Kadlec, Červenka), 36. Vondrka (Kůrka, Červenka). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 7372. Stav série: 1:0.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články