Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Liberec deklasoval Plzeň 7:2 a postupuje do semifinále

Liberec/Praha - Hokejisté Liberce porazili v šestém čtvrtfinále play-off extraligy Plzeň 7:2 a na úkor vítěze základní části senzačně postoupili do semifinále, v kterém se utkají s Pardubicemi. Na výhře Severočechů, kteří Plzeň porazili počtvrté za sebou, se dvěma góly a stejným počtem asistencí podílel kapitán Petr Nedvěd. Čtyři kanadské body si připsal i Václav Nedorost. Sparta Praha porazila Vítkovice 2:1. Oba góly vítězů dal v druhé třetině Netík, sérii rozhodne 7. zápas v pondělí v Ostravě. Slavia Praha zvítězila na domácím ledě nad Zlínem 6:3 a postupuje po výhře 4:2 na zápasy do semifinále. Informace najdete také na serveru hokejživě.cz.

První gól utkání padl do branky libereckého brankáře Marka Pince, k vedení pomohla Plzni přesilová hra. Výtiskův prohřešek sice ještě hosté nepotrestali, ale Dernerův už ano. Vlasákovu branku sice musel potvrdit videorozhodčí, ale hosté mohli být při čekání na jeho verdikt klidní, protože v pokračující akci totiž puk dostal za brankovou čáru i Kovář.

K vedení pomohla Plzni přesilová hra. Výtiskův prohřešek sice ještě hosté nepotrestali, ale Dernerův už ano. Vlasákovu branku sice musel potvrdit videorozhodčí, ale hosté mohli být při čekání na jeho verdikt klidní. V pokračující akci totiž puk dostal za brankovou čáru i Kovář.

Od druhé třetiny se oba celky věnovaly mnohem více útoku a vyprodaná Tipsport Arena byla svědkem řady šancí. K radosti fanoušků se ale do vedení při hře čtyř proti čtyřem dostal Liberec, když Nedvěd prostřelil Pöpperleho podruhé. Západočeši pak neproměnili několik šancí a začali ještě více riskovat, snažili se hrát na samé hranici rizika a tlačili se do útoku. Na začátku třetí části se svěřencům kouče Jelínka podařilo snížit náskok domácích na rozdíl jediné branky. Pince překonal Vampola. V 46. minutě byl blízko čtvrtému gólu Bartovič, bezprostředně po buly ale trefil jen horní tyč. Slovenský útočník si vše vynahradil o střídání později, kdy vybruslil z rohu a zasunul puk Pöpperlemu mezi betony.

Západočeši poté vsadili vše na útok, ale tlak nezúročili, naopak opět inkasovali, když se podruhé prosadil Klimenta. Odevzdaní hosté poté dostali ještě další dvě branky a zápas pro ně skončil debaklem.

Slavie přejela Zlín, Sparta zdramatizovala sérii

Hokejisté pražské Slavie porazili v šestém utkání čtvrtfinále play-off extraligy Zlín 6:3 a celou sérii vyhráli 4:2 na zápasy. V semifinále narazí úřadující vicemistři na vítěze sedmého rozhodujícího utkání mezi Vítkovicemi a Spartou. K výhře Slavie dnes výrazně přispěl útočník Roman Červenka, který dal dvě branky a na dva góly přihrál.

Reportáž ze zápasu Liberec - Plzeň sledujte na hokejživě.cz

Reportáž ze zápasu Sparta - Vítkovice sledujte na hokejživě.cz

Reportáž ze zápasu Slavia - Zlín sledujte na hokejživě.cz

Sparťanští hráči zdolali v šestém čtvrtfinále extraligy Vítkovice 2:1, o postupujícím do semifinále tak rozhodne až pondělní sedmý zápas v Ostravě. Vítězství Pražanů zařídil dvěma góly v přesilových hrách v druhé třetině útočník Tomáš Netík, za hosty už jen snížil v 53. minutě také v početní převaze Vladimír Svačina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články