Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hudler na MS hrát nechce, Vokoun účast přislíbil

Moskva - Útočník Jiří Hudler, jenž mohl být jednou z opor české reprezentace na mistrovství světa v Německu, na světovém šampionátu hrát nechce. Šestadvacetiletý útočník Dynama Moskva řekl deníku Sport, že necítí důvěru od trenéra Vladimíra Růžičky, jenž ho nevzal na olympijské hry do Vancouveru. Hudler byl po vypadnutí v prvním kole play-off KHL mezi hráči, které si reprezentační trenéři pozvali na kemp před mistrovstvím světa. První část týmu se sejde příští týden, nicméně vítěz Stanley Cupu z roku 2008 s Detroitem mezi nimi podle všeho nebude. Účast naopak Růžičkovi přislíbil brankář Tomáš Vokoun.

"Pro mě skončila sezona v neděli. Od té doby jsem nebyl na ledě. Mistrovství světa začíná za šest nebo sedm týdnů. A to je dost dlouhá doba, abych se dokázal udržet ve formě. A abych tohle absolvoval a po šesti týdnech mi bylo řečeno, že nikam nejedu, to nemám zapotřebí. Nenechám ze sebe dělat blbce," řekl Hudler.

Jak přiznal, necítí po olympijském opomenutí od kouče Růžičky důvěru, aby absolvoval celou přípravu na MS. "Kdo ví, co by se dělo před šampionátem. Jet na kemp v pozici, že nevím, co bude.... A ono zjistit od novináře a ne od trenéra, že jsem pozvaný do reprezentace, to je opravdu zvláštní. Mám z toho divný pocit," uvedl Hudler.

Někdejší velký talent českého hokeje, který si na seniorském MS zahrál pouze jednou v devatenácti letech v roce 2003 ve Finsku, však nechce skončit v reprezentaci definitivně. "Když tam bude trenér, který mi dá důvěru, vždycky budu rád reprezentovat. Je to jednoduché," dodal Hudler, jenž má za sebou první sezonu v Dynamu Moskva po odchodu z NHL.

Brankář Vokoun by naopak tým posílit mohl

Český hokejový brankář Tomáš Vokoun přislíbil možnou účast na mistrovství světa. Na internetových stránkách Českého svazu ledního hokeje to uvedl trenér národního týmu Vladimír Růžička. Přitom ještě v únoru na olympijských hrách se stavěla hlavní opora týmu ve Vancouveru k účasti na světovém šampionátu negativně. Florida ale ještě neztratila naději na účast v play-off, i když s třinácti zápasy do konce základní části má na osmý Boston sedmibodové manko.

"Dostal jsem zprávu od Tomáše Vokouna. Naznačil, že by mohl přijet na šampionát. Chce reprezentaci pomoci," prohlásil na svazovém serveru Růžička. "Je to skvělá zpráva, pro nás všechny strašně pozitivní. Ještě se s ním spojím, budeme spolu mluvit. Udělal mi tím každopádně velikou radost," doplnil reprezentační kouč, který se bude v Německu po dvou letech s národním týmem loučit.

Třiatřicetiletý Vokoun si v této sezoně drží skvělou formu. S úspěšností zákroků 92,8 procenta i se sedmi čistými konty je v NHL druhý. Průměr 2,43 obdrženého gólu na zápas jej řadí na 10. místo. V případě neúspěšného boje Panthers o play-off si tak mistr světa z Vídně z roku 2005 bude chtít spravit chuť v květnu v Mannheimu a Kolíně nad Rýnem po sezoně, ve které musel strávit i vyřazení ve čtvrtfinále olympiády s Finskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články