Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vokoun dovedl Floridu k výhře v San Jose

New York - Český brankář Tomáš Vokoun dovedl hokejisty Floridy v sobotním utkání NHL k ojedinělé výhře na ledě San Jose, kde Panthers po výsledku 3:2 v prodloužení uspěli poprvé po deseti letech. Sharks překonali třiatřicetiletého gólmana pouze v první třetině, po níž měli dvoubrankový náskok. Pak ale Vokoun předvedl třicet bezchybných zákroků a stal se největší hvězdou zápasu. K obratu pomohl i útočník Radek Dvořák, který asistoval v základní hrací době u obou gólů Floridy.

Florida zvítězila ve čtyřech z posledních pěti zápasů a opět se přiblížila poslednímu postupovému místu, na které ztrácí z dvanácté příčky Východní konference už jen šest bodů.

Útočník Martin Hanzal vstřelil v letošním ročníku poprvé dva góly v jednom utkání a přispěl k přesvědčivému vítězství Phoenixu 4:0 na ledě Caroliny. Na ukončení osmizápasové série domácích výher Hurricanes se dvěma góly podílel i Lee Stempniak. Brankář Ilja Bryzgalov pochytal všech 29 střel soupeře a zaznamenal už osmé čisté konto v sezoně. V této statistice je nejlepší v soutěži.

Gólově naprázdno málem vyšli i hokejisté Columbusu. Čestný úspěch Blue Jackets vsítil až necelých šest minut před koncem Jakub Voráček, který zmírnil porážku se St. Louis na 1:5. Hosté položili základ vítězství v rozmezí 31. až 39. minuty, kdy třemi góly změnili bezbrankový stav. U druhé branky Blues si připsal přihrávku český obránce Roman Polák. I přes výhru ale St. Louis schází na osmý Detroit stále pět bodů.

Loňský finalista Stanleyova poháru Detroit v předchozích osmi sezonách vždy vyhrál Centrální divizi, letos ale bojuje o holou účast v play-off. Po olympijské přestávce, během níž se mu uzdravili všichni hráči, zvítězil v pěti ze sedmi zápasů. Naposledy udolal Buffalo 3:2 v prodloužení a na posledním postupovém místě má jednobodový náskok před Calgary.

Hokejisté New Jersey se mohli v případě vítězství na ledě New Yorku Islanders bodově vyrovnat vedoucímu týmu Atlantické divize Pittsburghu, ale s předposledním týmem Východní konference prohráli 2:4. "Hráli jsme solidně prvních 15 nebo 17 minut. Pak jsme měli několik špatných střídání v řadě a soupeř toho využil," komentoval výsledek Patrik Eliáš.

Brankář Bostonu Tuukka Rask po utkání v Montrealu bral na své triko prohru 2:3. Při třetí trefě domácích nezpracoval kotouč, který se odrazil od zadního mantinelu, a Sergej Kosticyn střelou do opuštěné klece vstřelil svůj druhý gól v zápase. "Špatně jsem to přečetl. Po odrazu byl puk rychlejší než předtím, s čímž jsem nepočítal. Ta chyba nás stála zápas," přiznal Rask. Obě branky Bostonu padly s přispěním českých hráčů: u první asistoval David Krejčí, u druhé Vladimír Sobotka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články