Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

České Budějovice se výhrou v Kladně přiblížily semifinále

Kladno - Hokejisté Českých Budějovic po nedělní porážce v Kladně opět zabrali a po vítězství 3:1 se dnes přiblížili díky vedení stejným poměrem na zápasy na krok postupu do semifinále. O branky Mountfieldu se postarali obránce Milan Toman a útočníci Kamil Brabenec s Michalem Hudcem. Za Kladno v 55. minutě jen snížil kapitán Pavel Patera. Vítěz základní části může rozhodnout už ve středu v domácím prostředí.

Kladno - České Budějovice
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Jihočeši postrádali stále útočníky Kůrku a Kuchejdu, který skončil v neděli po srážce s kladenským bekem Trončinským s těžkým otřesem mozku v nemocnici. Naopak do sestavy se vrátil reprezentační útočník Hřebejk, který si právě na ledě Kladna 31. ledna poranil koleno. Tým Geus Okna se musel opět obejít bez gólmana Orcta.

Hned ve čtvrté minutě nabídli domácí soupeři přesilovku pěti proti třem, protože Trončinský i Růžička vyhodili puk do hlediště, ale 111 vteřin nestačilo Mountfieldu k tomu, aby Kopřivu ohrozil. Hrálo se dlouho bez šancí a první velkou příležitost nabídla kladenská přesilovka po faulu Veselého. Měli ji však hosté, když po Paterově zaváhání na útočné modré čáře ujel do sóla Frolo, na Kopřivu však nevyzrál.

Na druhé straně vyzkoušel Turka obránce Nádašdi, ale v 15. minutě se už radovaly z vedení České Budějovice. Po Hüblově přihrávce si najel mezi kruhy bek Toman a střelou pod horní tyčku přes bránícího hráče překonal Kopřivu. Vzápětí ještě pálil tvrdě Vak. V závěru úvodního dějství hrálo Kladno druhou přesilovku, při které málem ohrozil Turka zpoza branky Procházka.

V druhé třetině ukazoval nejlepší tým dlouhodobé části svou sílu a Kladno držel ve hře Kopřiva. Nejdříve jej prověřil dvakrát Kotrla, vzápětí střílel Mertl a pokus o dorážku překazil kladenský gólman Květoňovi. Ve 24. minutě už udělal Gulaš Kopřivovi kličku, ale Bělohlav mu obětavým zákrokem překazil gólovou radost. Na druhé straně měl při Vakově trestu šanci Nedvěd, nezakončil však přesně. Po Růžičkově střele pak ještě zahrozil Tomajko.

Potom pokračovalo představení kladenského brankáře. Po Hudcovi se před ním objevil sám Sailer, ale Kopřiva zasáhl lapačkou. Neuspěl ani Mertl, další sólo neproměnil Veselý. Kladno mohlo vyrovnat v 34. minutě, ale Horna byl při bekhendovém zakončení tísněn a následně nezužitkovala kladenská přesilovková formace obrovský tlak při Muchově trestu.

S koncem přesilovky se domácí zlobili na sudí, že nepotrestali zákrok Frola na Kallu. Přesně 90 sekund před koncem druhého dějství už Kladno dalšímu tlaku před brankou neodolalo. Sailerovu střelu ještě Kopřiva vyrazil, ale Brabenec už poslal blafákem do bekhendu puk pod horní tyčku. Kladno pak na vhazování dlouho nenastupovalo a hráči místo toho tleskali sudím.

V závěrečné části se domácí marně snažili pokořit opět neprůstřelného Turka. Po Divišově přihrávce zpoza branky neprotlačil puk z blízka za záda českobudějovické opory Patera. Kladno už hrálo bez Procházky, který vynechal první dva zápasy série kvůli nachlazení. V 52. minutě definitivně pojistil výhru Hudec, jenž po Tomanově efektní přihrávce zakončoval do prázdné branky. Necelých šest minut před koncem rovněž ideálně přihrál Paterovi Trončinský a kladenský kapitán pokazil Turkovi čisté konto. Výhru si však Jihočeši bez potíží pohlídali.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články