Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Disciplinární komise potvrdila jednozápasový trest pro hokejistu Bartoviče

Praha - Liberecký útočník Milan Bartovič nesmí kvůli faulu na českobudějovického obránce Martina Tůmu nastoupit v dnešním utkání předkola play-off hokejové extraligy. Rozhodla o tom disciplinární komise hokejového svazu, na kterou se po zápase obrátilo vedení Českých Budějovic. Disciplinární komise dnes navštívila Českou televizi, aby ještě jednou zákrok přezkoumala. Informace najdete také na serveru hokejživě.cz.

Slovenský hokejista ve 42. minutě šlápl Tůmovi u mantinelu na nohu a poranil mu kotník. Obránce Mountfieldu musel následně z utkání s těžkým výronem odstoupit a podle tiskového mluvčího klubu Antonína Vansy pro něj sezona bez ohledu na další vývoj série skončila. Nejbližších šest týdnů by měl mít Tůma nohu v sádře. Bartoviče rozhodčí za faul nepotrestali, i když podle televizních záběrů se zdálo, že protihráče zranil úmyslně. Liberecký hráč to ale po utkání popíral.

Podle názoru disciplinární komise se Bartovič, přestože nebyl sudími potrestán, dopustil nedovoleného zákroku na protihráče (kopnutí). Proti rozhodnutí komise se hráč může odvolat.

Je nám líto, video expirovalo.
Disciplinární komise přezkoumala zákrok v ČT

Záběry České televize utvrdily disciplinární komisi v tom, že rozhodla správně a jednozápasový trest pro Milana Bartoviče je dostatečný. Úmysl zranit soupeře se nepodařilo prokázat. "V souladu s disciplinárním řádem je proti tomu rozhodnutí podat odpor. Ten může podat buď Bartovič, anebo Liberec, ale já do této doby nemám informace, že by k něčemu takovému došlo," uvedl předseda disciplinární komise Stanislav Šulc.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články