Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Startuje předkolo play-off hokejové extraligy

Praha - Jen tři dny po skončení základní části začínají v hokejové O2 extralize vyřazovací boje. Zatímco šestici účastníků play-off čeká pauza, v pondělí vstoupí na led k otvíracím duelům sérií předkola kvarteto týmů. Finalista minulého ročníku pražská Slavia přivítá v domácím prostředí Litvínov, ve druhém utkání na sebe pod Ještědem narazí soupeři z posledního kola základní části Liberec a České Budějovice. V pondělí odvysílají ČT4 a zpravodajský web ČT24 přímý přenos z ledu Slavie, v úterý pak z Liberce. Informace najdete také na serveru hokejživě.cz.

Slavia se s Litvínovem utká v play-off extraligy poprvé. V této sezoně měli oba soupeři vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů. Oba vyhráli dvakrát v normální hrací době a jednou obrali soka o body i na jeho ledě. Pražané si výhrou v posledním kole zajistili výhodu domácího prostředí na začátku série i v případném rozhodujícím zápase. "Jestli to bude výhoda, nevíme. Chtěli jsme ale začínat doma, takže dobře pro nás," řekl asistent trenéra Jiří Čelanský. Pražané se budou muset obejít bez zraněného kapitána Beránka, pro kterého již skončila sezona.

Litvínov však nechce dát kůži lacino. "Musím říci, že to bude úplně jiná soutěž než základní část. V žádném případě jsme si nevybírali nejschůdnějšího soupeře, myslím, že nás se Slavií čekají náročná utkání. Nikdo nemůže dopředu říci, jak se budou utkání odvíjet," přemítal trenér Jiří Kučera. Do posledního utkání v Kladně nezasáhl obránce a zároveň Kučerův hrající asistent Šlégr.

Je nám líto, video expirovalo.
Předkolo play-off začíná

Duely Liberce s Českými Budějovicemi bývají vyrovnané

Liberec s Českými Budějovicemi se potkaly ve vyřazovací části jednou ve čtvrtfinále v roce 2006. Jihočeši tehdy vítěze základní části vyřadili 4:1 na zápasy. Jejich utkání v tomto ročníku byla vyrovnaná a oba týmy vyhrály jednou v základní hrací době a jednou v prodloužení. "O tom, koho potkáme, jsme nespekulovali. V každé sérii se hraje naplno a je to stejné pro všechny týmy. Musíme se především soustředit na to, abychom hráli dobrý hokej. Vůbec nerozhoduje, jestli hrajeme proti Budějovicím, Litvínovu či Slavii," uvedl liberecký kouč Jiří Kalous. Scházet mu budou pouze dlouhodobě zranění obránci Harant a DeSantis.

Jihočeši mohou pouze litovat, že nezvládli závěr pátečního vzájemného zápasu, kdy vedli 3:2, ale v 58. minutě inkasovali vyrovnávací gól z hole Nedvěda. "Předkolo play-off jsme chtěli začínat doma, ale nedá se nic dělat, musíme to zvládnout i venku. O soupeři jsme nepřemýšleli, bylo nám jedno, kdo to bude," řekl asistent trenéra Milan Kupka.

Předkolo play-off:

Pondělí 8. března - 1. zápasy:

18:10 Slavia Praha - Benzina Litvínov (ČT4), Bílí Tygři Liberec - Mountfield České Budějovice.

Úterý 9. března - 2. zápasy:

17:40 Bílí Tygři Liberec - Mountfield České Budějovice (ČT4),

18:10 Slavia Praha - Benzina Litvínov.

Hokejisté Litvínova se radují z vítězství
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články