Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta mistrovský titul neobhájí, prohrála počtvrté s Libercem

Praha - Hokejisté pražské Sparty potřetí za sebou mistrovský titul nezískají. V dnešním čtvrtfinálovém duelu play off extraligy prohráli po velké bitvě s Libercem 3:5 a v sérii hrané na čtyři vítězství podlehli jasně 0:4. Severočeši se stali prvními semifinalisty domácí soutěže. Velkou zásluhu na poslední výhře měl nejproduktivnější hráč série a kapitán Bílých Tygrů Leoš Čermák, který vstřelil tři branky.

Hokejisté Liberce
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Sparta musela dnes vyhrát a její hráči si jen těžko mohli představit horší začátek. Již po 42 vteřinách totiž Dubu překonal se štěstím Čermák a Liberec tak i počtvrté v sérii otevřel skóre. Domácí se okamžitě snažili na úspěch Tygrů odpovědět, tlačili se do útoku, šanci si však proti pozorné obraně soupeře vytvořit nedokázali. V šesté minutě navíc mohli podruhé inkasovat, když se do dobré pozice dostal Procházka, jenž v sestavě hostů nahradil zraněného Nedorosta.

Ve 13. minutě však Sparta mohla vyrovnat, ale zřejmě tečovaný pokus Jerofejevse skončil na tyčce. Nakonec se svěřencům trenéra Výborného podařilo vyrovnat a zasloužil se o to Štrba. Jeho gól však musel potvrdit videorozhodčí, neboť Pinc chytil puk do lapačky za brankovou čarou.

Vydřené vyrovnání však domácí lehce ztratili. Po 36 vteřinách druhé třetiny se individuálně prosadil Čermák a hosté opět vedli. Psychika sparťanů tak dostala další ránu, přesto se jim i podruhé podařilo srovnat s Libercem krok, když rozhodčí Šindler nařídil po Moravcově faulu na Tona trestné střílení a sám faulovaný jej proměnil. Ton se prvního gólu v play off dočkal díky tradičnímu bekhendovému blafáku.

Ve 34. minutě však mimo hru zbytečně fauloval Vykoukal a důrazný Pletka zajistil hostům potřetí vedení. Opět vyrovnat mohl Sivek, ale výborně chytajícího Pince nepřekonal. Místo srovnání stavu tak přišel další gól týmu slovenského kouče Gregora. V poslední minutě druhé třetiny se v další přesilové hře, po přečíslení tři na jednoho, prosadil Pabiška a výrazně přiblížil Tygry nečekaně rychlému postupu do semifinále. V domácí brance se poté místo Duby objevil Štefl.

Liberec, který se Spartou prohrál v semifinále play off před rokem, si výsledek před nejvyšší návštěvou v dosavadním průběhu play off ve třetí části dlouho zkušeně hlídal. V 54. minutě se ale Vykoukalovi podařilo snížit na 3:4 a začalo drama.

Rozhodčí vzápětí odpustili domácím trestné střílení, ale v 55. minutě vyloučili Nedvěda. Ve čtyřech však mohl vyrovnat Ton, v samostatném nájezdu ale vystřelil vedle. O pár vteřin později se neprosadil ani Vykoukal a na druhé straně mohl rozhodnout Pabiška. Poslední slovo však měl až při power play Sparty nejlepší hráč série Čermák.

Výsledek:
    Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
    Branky a nahrávky: 16. Štrba (Vykoukal), 32. Ton z trest. střílení, 54. Vykoukal (Štrba) - 1. L. Čermák (J. Moravec), 21. L. Čermák (Pletka), 35. Pletka (J. Moravec), 40. Pabiška (Blatný), 60. L. Čermák (Jiruš). Rozhodčí: Šindler, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 10:6, navíc P. Nedvěd (Sparta) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 11.328. Konečný stav série: 0:4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články