Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Růžička se rozhodl pro zápas s Ruskem neměnit sestavu

Vancouver - Žádné změny v sestavě. Alespoň pro úvod zápasu. K tomuto kroku se nakonec rozhodl trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička před nedělním duelem s Ruskem, kterým jeho tým uzavře na olympijských hrách ve Vancouveru program základní skupiny B. Bezprostředně po druhém utkání s Lotyšskem, které Česko vyhrálo v noci z pátku na sobotu 5:2, Růžička uvedl, že složení jednotlivých formací změní. Přes noc si to ale rozmyslel. Další informace nabízí internetový speciál zoh.cz.

"Zvážil jsem, že tady čtyři pět dní pracujeme na spolupráci, a rozbořit to během jednoho tréninku nemá cenu. Sestava zůstane stejná," řekl Růžička novinářům po sobotním tréninku v Britannia Centre. Důvodem byl fakt, že hráči se stejně na ledě nevěnovali pilování souhry. "Jen jsme měli střelbu," uvedl kouč.

Minimálně na začátku duelu tak bude Jaromír Jágr nastupovat v prvním útoku s Petrem Čajánkem a Romanem Červenkou, v druhé formaci vedené Tomášem Plekancem budou hrát Patrik Eliáš a Martin Havlát. "Během zápasu ale mohou změny přijít," řekl Růžička. Už proti Lotyšsku například stáhl ze hry Havláta a na jeho místo posunul Milana Michálka.

Česko bude proti Rusku bojovat o prvenství ve skupině a o přímý postup do čtvrtfinále. K tomu, aby se vyhnulo osmifinálovému duelu, potřebuje získat alespoň bod. Růžička si je vědom, že jeho svěřence čeká ve Vancouveru nejtěžší soupeř, význam zápasu proti světovým šampionům z předešlých dvou let ale na druhou stranu nepřeceňuje.

"Další zápasy přijdou a ty budou důležitější. Jít do další fáze z prvního místa je pro nás obrovská šance. Na druhou stranu víme, že Rusko minulý zápas proti Slovensku prohrálo, takže udělá vše pro to, aby teď uspělo. My se o to pokusíme taky," dodal Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články