Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Průcha skončil po soupeřově zákroku v nemocnici

Glendale/New York - V průběhu sobotního zápasu NHL s Dallasem byl hokejista Petr Průcha z Phoenixu převezen po ataku útočníka Jamese O'Neala do nemocnice. Český hráč tak opustil zápas již po čtyřech minutách, když si na něho O'Neal počíhal ve středním pásmu a tvrdě ho narazil na hrazení. Průcha podle zámořských médií následně ležel sedm minut na zádech, než ho z ledové plochy odvezli na nosítkách.

Podle představitelů Coyotes byl sedmadvacetiletý útočník při vědomí. Rozsah jeho případného zranění zatím není znám.

Krátce poté se O'Nealův zákrok, který rozhodčí neposoudili jako nedovolený, rozhodl pomstít Průchův český spoluhráč Martin Hanzal, jenž vyzval O'Neala na pěstní souboj. Oba bitku ustáli a rozdali několik ran, než je od sebe rozhodčí odtrhli.

Vokoun ani Pavelec neuspěli v nájezdech

Brankáři českého olympijského výběru Tomáš Vokoun a Ondřej Pavelec shodně neuspěli až v penaltovém rozstřelu ve svých posledních vystoupeních v NHL před hokejovým turnajem ve Vancouveru.

V brance Floridy zneškodnil Vokoun v sobotním zápase s Bostonem 37 střel a pochytal i pět nájezdů, přesto Panthers nakonec prohráli 2:3. Rozhodující nájezd proměnil v osmé sérii dvaačtyřicetiletý veterán Mark Recchi a jedním ze tří Vokounových přemožitelů byl i David Krejčí, jenž skóroval také v základní hrací době.

Pavelec se v roli gólmana Atlanty dokázal oklepat z první třetiny, v níž na ledě Chicaga třikrát inkasoval v rozmezí 8. až 14. minuty. V dalším průběhu svůj tým několikrát podržel, když zastavil 30 ze 31 střel, a zasloužil se o zisk bodu za prohru 4:5 po samostatných nájezdech. Jediným úspěšným aktérem rozstřelu byl Jonathan Toews. Český obránce Pavel Kubina z Atlanty zaznamenal ve druhém utkání po sobě dvě asistence.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články