Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plzeň porazila Liberec 3:1 a opět vede extraligu o šest bodů

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili v předehrávce 48. kola O2 extraligy Liberec 3:1. Západočeši položili základ ke svému vítězství v úvodu utkání, kdy v polovině 13. minuty vedli po gólech Jana Bendy a Jiřího Hanzlíka 2:0. Plzeň tak opět minimálně do pátku, kdy se kolo dohrává, navýšila náskok v čele tabulky před druhým Zlínem na šest bodů. Favorizovaná Plzeň vstoupila do zápasu aktivněji a poté, co přežila první oslabení, měla již v polovině šesté minuty na dlouhých 94 vteřin k dispozici přesilovku pět na tři. Nejprve usměrnil puk bekhendem Bomersback, následně pálil ostře Modrý, ale gólmana Pince v liberecké brance překonal až Benda ranou z mezikruží. Další informace nabízí server hokejživě.cz.

V osmé minutě mohl Liberec vyrovnat. Derner, který byl druhým z libereckých hříšníků, se po návratu na led dostal do brejku, zastavil ho ale faul Benáka a hosté měli k dispozici trestné střílení. Úmysl exekutora Nedvěda ale Pöpperle v domácí brance výtečně přečetl a puk vyrazil.

Fantom Pöpperle čaroval

Místo vyrovnání následovala další vyloučení na straně hostů, když se dvakrát v krátkém sledu provinil z Plzně hostující Matějovský, a přesně ve chvíli, kdy se po druhém z trestů vracel na led, zvýšil Hanzlík. V polovině 14. minuty nastřelil Moravec tyč, následovalo další vyloučení na straně Bílých Tygrů, do největší šance se ale dostal Podkonický. Tváří v tvář Pöpperlemu ale ztroskotal na pravém betonu domácího gólmana.


Na začátku druhé části hrála Plzeň znovu přes minutu a půl v pěti proti třem, největší šanci ale Vlasák spálil. V polovině zápasu si přes minutu zahrál ve stejné početní výhodě také Liberec a vteřinu před návratem prvního z vyloučených hráčů Nedvěd rychlým švihem zápěstím snížil. Vzápětí mohl vyrovnat Víšek, Pöpperle byl však proti.

Liberec se snažil tlačit, skóre se ale nezměnilo

Ve 34. minutě se po puku natahoval Nedvěd, stihl ho však nasměrovat pouze do boční sítě. Hosté nevyužili několik slibných příležitostí a byli za to potrestáni. Ve 37. minutě prokázal Bomersback rychlé ruce, pěknou kličkou oklamal Pince a zametl kotouč za jeho zády do prázdné branky.  

V úvodu třetího dějství po nepřehledné situaci v domácím brankovišti kontroloval videorozhodčí, zda kotouč nepřekročil brankovou čáru, ale Bílí Tygři se snížení nedočkali. I poté pokračovali Severočeši v náporu, jenže jejich snaze stál v cestě pozorný Pöpperle. V závěru zápasu se hodně přiostřilo, hosté jen těžko unášeli nepříznivý stav a narůstající počet vyloučených na jejich straně. Skóre 3:1 se však již nezměnilo ani po střele Bomersbacka, jenž trefil tyčku.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články