Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia podlehla Třinci po samostatných nájezdech 1:2

Praha - Hokejisté pražské Slavie prohráli druhý zápas čtvrtfinále play off hokejové extraligy s Třincem 1:2 po samostatných nájezdech. Skóre otevřel sedm sekund před koncem první třetiny hostující Peter Barinka, domácí museli čekat na vyrovnání až do 48. minuty, kdy srovnal zadák Petr Kadlec. Barinka pak zařídil vyrovnání série na 1:1 při samostatných nájezdech.

Slavia - Třinec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Po minutě ticha, jíž hráči obou týmů uctili památku dnes zemřelého Stanislava Konopáska, jedné z největších legend historie českého hokeje, vstoupila do samotného utkání díky Beránkově ráně lépe Slavia, ale Třinec si v krátkém sledu vynutil brzy dvě přesilovky a dostal se do hry. Při první početní výhodě sice mohl inkasovat, ale Vondrka s Hruškou při přečíslení dvou na jednoho neuspěli.

V desáté minutě se do ideální střelecké pozice dostal zadák Žižka, svou bombou po hrozivém nápřahu však Vojtkovu branku minul. Vzápětí přišly šance Supa, Rataje a Klepiše, ale Oceláři přežili bez úhony. Slavia, která jako kdyby se nemohla dostat do optimálního tempa, polevila v závěrečných vteřinách úvodní části natolik, že pustila hosty do vedení. Peterek zavezl puk do útočného pásma, Martynek našel křížnou přihrávkou nekrytého Barinku, jenž nezaváhal.

V úvodních vteřinách druhé třetiny našel Beránek povedenou přihrávkou z otočky zcela osamoceného Vondrku, který však z bezprostřední blízkosti nedokázal prostřelit Vojtka. Na druhé straně měl po chvilce velké štěstí Svoboda, když betonem zastavil puk po odraženém nahození Korhoně. Hned poté se domácí gólman naopak vytáhl proti dobře mířené Sekerášově ráně do poloodkryté branky.

Slibnou příležitostí k vyrovnání mohla být pro domácí přesilovka od 32. minuty, kdy hráli 83 sekund ve čtyřech proti třem, vyloženou příležitost si však nevypracovali a s pokusy od modré čáry si bezchybně poradil Vojtek. Zvýšit mohl naopak krátce poté, co se všichni hříšníci vrátili na led, hostující Korhoň; obranou Pražanů projel jako nůž máslem, ale na Svobodu nevyzrál. Ve druhé třetině se tak stav 0:1 nezměnil.

Hostující náskok mohl ve 43. minutě zvýšit osamocený Tomík, "procedil" sice puk skrze Svobodovy betony, ale puk doklouzal těsně vedle mimo branku. Slavia se nakonec přece jen dočkala vyrovnání: ve 48. minutě při signalizované výhodě pro domácí vyrazil nevinně Vojtek vypadající Hruškovu střelu z otočky z uctivé vzdálenosti pouze ke Kadlecovi, který z hodně ostrého úhlu dorážel přesně.

V 53. minutě se nádherně proháčkoval Bednář, zkoušel trefit mezeru mezi Vojtkovými betony, ale hostující gólman je k sobě sklapl včas. Slavia po vyrovnání zcela ovládla dění na ledě a evidentně chtěla rozhodnout ještě v rámci základní hrací doby. Nejblíže ke kýžené trefě byl na začátku 57. minuty Vondrka, trefil však pouze Vojtkovu pravou tyč, což vzápětí potvrdil i videorozhodčí, a prodloužení tak neodvrátil.

Obrovskou šanci rozhodnout měl po výtečně načasované Vondrkově přihrávce domácí kapitán Beránek, puk však tečoval pouze do Vojtkovy výstroje. Chvilku na to se prodral sám před hostující svatyni Tomica, přehodil však nejen Vojtka, ale také horní tyč. Rozhodnout musely nájezdy.

Začal třinecký Peterek, ale nedal. Klepiš byl sice vzápětí úspěšný, Polanský však vyrovnal. Poté neuspěli Bednář, Moravec a Sloboda, takže se pokračovalo dál, ovšem s tím rozdílem, že první jela Slavia. Klepiš dal, Barinka však také. Oba exekutoři šli i potřetí, ovšem Klepiš neuspěl a Barinka vzápětí střelou mezi betony ano.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články