Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rvačku v utkání KHL začala prošetřovat prokuratura

Moskva - Hlavní postavy rvačky v utkání Kontinentální hokejové ligy mezi Viťazem Čechov a Avangardem Omsk mohou stanout před soudem. Moskevská prokuratura totiž začala bitku vyšetřovat podle paragrafu o výtržnictví. Stíhání tak může teoreticky hrozit i českým útočníkům Omsku Jaromíru Jágrovi a Jakubu Klepišovi, vedení KHL však považuje celou záležitost za přehnanou.

Rozhodnutí úřadů označil list Sovětskij sport na své internetové stránce za "krajně nečekaný obrat" v celém případu. Za rvačku před půldruhým týdnem už vedení KHL potrestalo oba týmy kontumační prohrou, ale nyní by "hrdinům" bitky mohlo hrozit až vězení, pokud by případ skutečně skončil odsouzením pachatelů.

"Případ byl otevřen podle paragrafu o výtržnictví," uvedl mluvčí policie Moskevské oblasti Jevgenij Gildějev. Počin policie mezitím schválila i místní prokuratura. Za výtržnictví může hrozit trest od 180 hodin veřejně prospěšných prací po pět let vězení.

Vedení KHL: Otevření případu je známka přehnané horlivosti

Z úředního komuniké podle listu vyplývá, že vyšetřování se netýká masové rvačky v první třetině předčasně ukončeného zápasu, do které se zapojili i Jágr a Klepiš, ale incidentů předcházejících začátku utkání. Nikdo zatím nebyl obviněn. Vedení KHL však věří, že tak daleko věci nezajdou. "Jak byl případ otevřen, tak bude i ukončen," míní viceprezident ligy Vladimir Šalajev, považující otevření trestního případu za známku přehnané horlivosti. O žádném zločinu podle něho nemůže být ani řeč a žádnému hráči trest od soudu nehrozí. "K žádným excesům nedošlo, žádný z účastníků rvačky neutrpěl vážnější zranění," poznamenal.

Ředitel čechovského klubu Vasilij Klokovyj dává vyšetřování do souvislosti s hrozbou gubernátora Borise Gromova, že Viťaz může přijít o právo hrát zápasy KHL v Moskevské oblasti. Vzápětí totiž klub začali navštěvovat policejní vyšetřovatelé. "Samozřejmě, vinen je Viťaz, ne Avangard," postěžoval si manažer klubu Alexej Žamnov. Avangard o trestním stíhání prý informován není, ani dosud nebyl požádán o svědecké výpovědi. "Nemám o tom ponětí," uvedl Anatolij Bardin, který nyní působí jako poradce omského gubernátora pro hokej. Postup úřadů považuje za "absurdní".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články