Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Košťál zařídil výhru Karlových Varů nad Kladnem 1:0

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů zdolali v předehrávce 40. kola předposlední Kladno 1:0 a posunuli se z dvanáctého na osmé místo. Jedinou branku utkání vstřelil v 16. minutě v přesilovce Jan Košťál, gólman Lukáš Mensator udržel poprvé v sezoně čisté konto. Po nedělní domácí porážce s posledním Brnem si úřadující mistři spravili chuť teprve devátou výhrou před vlastním publikem z 21 utkání v této sezoně.

Hosté se museli obejít bez potrestaného gólmana Kopřivy a také zraněných útočníků Martina Procházky, Horny a Brandy. Jen na lavičce byl připravený bek Mudroch. Energii chyběl zraněný útočník Zjuzin, naopak poprvé se představila posila z Českých Budějovic Hřebejk a do sestavy se zařadil i Skladaný, který jinak hostuje v prvoligovém Chomutově.

Do první šance se dostali Středočeši, když na konci úvodní minuty projel středem kluziště Bílek, ale gólmana Mensatora nepřekonal. Energie pak hrála třikrát za sebou v přesilovce, ale Kladno odolalo. Po Pechově střele skončila teč Skladaného vedle, Cikánek pokryl i Kumstátovu dorážku.

Mensator čaroval, Energii podržel

V osmé minutě po zaváhání Cikánka střílel při plném počtu hráčů na ledě Hřebejk, ale kladenský gólman se stihl vrátit. Potom po chybě Dlouhého nevyužil sólo Zaťovič, a přestože hostující bek fauloval, hosté i třetí oslabení ubránili. Ve 13. minutě se po Kallově přihrávce ocitl sám před karlovarskou brankou Valský, ale Mensator svůj tým podržel. V 16. minutě se prosadila Energie, když přesilovku pěti proti třem využil dorážející Košťál.


Kladno přidalo na aktivitě a vynutilo si šest faulů soupeře za sebou. Jenže domácí odolávali. Mensatora nepřekonal v úvodu druhého dějství Frolík, hosté pak hráli i třikrát rozdělených celkem 43 sekund v pěti proti třem, ale vyrovnání se nedočkali. Nejdelší výhodu dvou mužů v poli, která měla trvat celkem 53 sekund, přerušilo hned po pěti sekundách vyloučení Kuchlera za vysokou hůl po vhazování na Skuhravého.

Kristek mohl zvýšit náskok, šanci promarnil

V polovině utkání promarnil jedinečnou příležitost zvýšit náskok Kristek, který po Hřebejkově přihrávce trefil jen ležícího Cikánka. Vzápětí málem překvapil kladenského gólmana zpoza branky Zaťovič. Další možnost nevyužil v přesilovce Čutta a na kladenskou dvojku nevyzrál ani Skladaný. 

Na začátku závěrečné části se domácí ubránili při trestu Skladaného a Kladno se i nadále marně snažilo dohnat těsnou ztrátu. V 50. minutě byla při signalizovaném vyloučení blízko vyrovnání Stielerova formace. Při vyloučení Melenovského se stav také nezměnil. Energie ubránila tři body i v závěrečné power-play umocněné na 34 sekund Němcovým vyloučením za zdržování hry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články