Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hokejisté Havířova odstoupili z první ligy, klub spěje ke konkurzu

Havířov - Hokejisté Havířova nedohrají sezonu, z první ligy dnes kvůli platební neschopnosti odstoupili. Vedení klubu to v oficiálním stanovisku oznámilo městu, které je hlavním ekonomickým partnerem. Zadlužený celek nyní čelí návrhu na konkurz, k němuž se u krajského soudu v Ostravě přidal i jednatel hokejového klubu. Zbývající letošní zápasy havířovských hokejistů v druhé nejvyšší soutěži zřejmě budou kontumovány.

Dlouhodobé ekonomické problémy klubu dospěly k neodvratnému konci. Havířovu došly finance na pokrytí zbytku sezony, prvoligový celek se rozhodl odstoupit ze soutěže a zkraje příštího týdne pošle Krajský soud v Ostravě Havířovskou hokejovou spol. s r. o., která zajišťovala servisní činnost pro mužstvo HC Havířov Panthers, pravděpodobně do konkurzu.

Havířovský primátor František Chobot je přesvědčený, že za špatné hospodaření mohou manažeři týmu. "Jsem zklamán celým vývojem. Zval jsem je na radnici, několikrát jsem s nimi jednal, ale nikdy jsem se nedozvěděl pravdu. Vždycky jsem slyšel, že dluh je takový, pak je takový, pak zas byl ještě větší. Čili, lezlo to z nich jak z chlupaté deky," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Havířovským panterům hrozí konkurz

Podle informací Radiožurnálu ostravská soudkyně Kateřina Holešovská potvrdila, že vyhlášení konkurzu nic nebrání a rozhodne o něm počátkem příštího týdne. Získala už soupis majetku klubu, který je výrazně nižší než jeho dluhy. "Z předloženého seznamu závazků vyplývá, že finanční problémy klubu trvají již delší dobu. Závazky vůči finančnímu úřadu a zdravotním pojišťovnám nemá placeny již od února loňského roku. Pokud jde o závazky obchodního styku, zde jsou nezaplacené závazky už z roku 2006," uvedla soudkyně pro Radiožurnál.

Ivo Peštuka, generální manažer klubu:

"Abychom dohráli základní část, potřebujeme asi osm set tisíc, ale nemáme je kde vzít. My bychom samozřejmě ligu nejraději dohráli, snažíme se najít cestu, ale je to momentálně více než složité. To, co tady zanechalo bývalé vedení, to se asi bohužel napravit nedá."

U soudu se havířovský hokej za poslední měsíce ocitl už potřetí. Poprvé na něj návrh na insolvenční řízení podal v létě útočník Petr Vala, kterému klub dlužil peníze za mzdu. Vedení sice svůj závazek uhradilo a hráč návrh stáhl, ale v prosinci zopakoval stejný postup i brankář Michal Valent. Těsně předtím už hráči na přetrvávající finanční problémy a nevyplácení mezd upozornili tím, že nenastoupili k mistrovskému utkání proti Benátkám.

Zdroj
Mediafax, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články