Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kotalík vstřelil v NHL vítězný gól New Yorku Rangers

New York - Český hokejista Aleš Kotalík vstřelil ve středečním utkání NHL vítězný gól New Yorku Rangers, který na svém ledě porazil Dallas 5:2. Jedenatřicetiletý útočník skóroval v druhém zápase za sebou, když v druhé třetině za stavu 2:2 překvapil soupeřova brankáře Martyho Turka střelou od pravého mantinelu. Dvě asistence si v utkání připsal jeho krajan Michal Rozsíval. Hlavním strůjcem výhry Rangers byl ale Sean Avery, který se podílel na čtyřech gólech: první vsítil a na další tři přihrál.

Čeští hokejisté v dresu Minnesoty se asistencemi podepsali při výhře 4:1 nad Calgary pod tři branky. Obránce Marek Židlický, třetí hvězda zápasu, zaznamenal dvě přihrávky a útočník Martin Havlát byl součástí akce, z níž padl vítězný gól. Tým Wild vítězstvím přerušil sérii čtyř proher. Naopak Calgary prohrálo po pěti vítězstvích. V utkání se sice hosté ujali vedení už v druhé minutě, ale v dalším průběhu domácí čtyřmi góly stav otočili. Dva góly si připsal Eric Belanger, který odehrál 600. zápas v NHL. 

Pohotovým baseballovým odpalem přispěl Robert Schremp k výhře New Yorku Islanders 3:2 na ledě Colorada. Kotouč, odražený do výšky, si sklepl rukavicí a ze vzduchu se trefil přesně pod horní tyč. Jeho branku sice hlavní sudí nejprve neuznal, ale po konzultaci s videorozhodčím verdikt změnil.


Raketovým nástupem položili hokejisté Buffala základ k výhře 5:3 nad Tampou Bay. Sabres už v čase 2:11 vedli 3:0, za posledních třicet let šlo o čtvrtý nejrychlejší start do zápasu. Jejich začátek ostře kontrastoval s předchozími pěti domácími duely, kdy vstřelili v první třetině jen jeden gól. Navíc je v těchto pasážích soupeři celkově přestříleli 54:20. V minulém utkání na svém ledě vyslali Sabres v úvodní dvacetiminutovce jen dvě rány na brankáře Atlanty. 

Hokejisté Toronta patří k nejhorším v soutěži ve hře v oslabení, na což doplatili i ve Filadelfii. Domácí využili tři přesilové hry a vyhráli 6:2. Dvě branky vítězů vstřelil Danny Briere, jenž zaokrouhlil počet nasbíraných kanadských bodů v NHL na rovných 500. Jednu asistenci si v dresu poražených připsal Tomáš Kaberle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články