Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

O Pálffyho posílené Karlovy Vary chtějí uspět na Spengler Cupu

Praha - Podruhé za sebou se hokejisté Karlových Varů představí na Spenglerově poháru v Davosu a i díky tomu, že je pro prestižní klání posílí slovenská hvězda Žigmund Pálffy a reprezentační obránce Zdeněk Kutlák, chtějí dopadnout mnohem lépe než před rokem. Loni Energie vyhrála jeden ze čtyř zápasů a obsadila čtvrté místo. Letos mají Západočeši mnohem větší ambice, rádi by si zahráli finále.

"Věřím, že se nám tam podaří uhrát dobré zápasy i výsledky. Zítra nejedeme reprezentovat jenom Karlovy Vary, ale i celý český hokej a o to víc chceme uspět. Věřím, že nám to pomůže i do dalších zápasů v extralize…," uvedl pro ČT trenér Energie Pavel Hynek. Nic na tom nemění skutečnost, že extraligový mistr neprožívá zrovna vydařenou sezonu a v domácí soutěži se mu příliš nedaří. Karlovy Vary jsou aktuálně dvanácté a v lednu je tak čeká boj o postup do play-off.

V Davosu karlovarský tým čeká v sobotu od 20:15 tým Kanady. A v dalších třech dnech tři zápasy. "Bohužel v rozlosování na nás nevyšel volný den, že bychom třeba dva dny hráli, pak měli volno a pokračovali. Nechci se na to ale vymlouvat. Povezeme 25 hráčů a musíme to rozložit," řekl trenér Hynek novinářům.

Pálffy má být klíčovým hráčem

Systém, podle kterého budou hráči odpočívat, ale ještě Karlovarští neřešili. "Bude záležet i na tom, jak se nám bude dařit," uvedl Hynek. V jednom má ale jasno. Chce maximálně využívat Pálffyho. "Je to hráč, který umí dát gól, a věříme, že to potvrdí. Očekáváme, že nám pomůže hlavně v přesilovkách," řekl karlovarský trenér na adresu slovenské hvězdy, kterou klub získal na pomoc ze Skalice.

Na turnaj se těší i samotný Pálffy, pro kterého bude akce další zkouškou před olympiádou ve Vancouveru. "Doposud jsem o nejstarším hokejovém turnaji v Evropě slyšel jen slova chvály. Chci se o tom přesvědčit na vlastní kůži a zahrát si kvalitní hokej," uvedl Pálffy, jenž se do reprezentačního dresu vrátil v prosincovém zápase proti České republice v Košicích.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články