Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kubiš zařídil dvěma góly výhru Zlína v Litvínově

Litvínov/Liberec - Hokejisté Zlína zvítězili v předehrávce 30. kola na ledě dvanáctého Litvínova 4:2 a posunuli se na třetí místo o skóre před Plzeň. Dvěma góly se o to postaral útočník Pavel Kubiš, který ve 32. minutě hned po 12 vteřinách reagoval na vyrovnání Benziny na 1:1 a v úvodu závěrečného dějství zvýšil i na 3:1. Hokejisté Liberce porazili Pardubice 2:1. Zápas rozhodl slovenský útočník Milan Bartovič gólem v oslabení deset vteřin před koncem. Východočeši tak nenavázali na předešlé čtyři výhry na stadionech soupeřů. Informace najdete také na serveru hokejživě.cz.

Závěr normální hrací doby zápasu Liberce s Pardubicemi poznamenal faul Plodka, který narazil na mantinel Buchteleho. Liberecký útočník dostal trest ve hře a oslabil svůj tým na pět minut. Pardubický útočník opustil ledovou plochu na nosítkách. "Zápas se mi hodnotí hodně špatně, hlavně vzhledem k závěru, kdy došlo ke zranění našeho hráče. Naštěstí v tuhle chvíli to vypadá, že jeho stav není tak vážný, jak hrůzostrašně to vypadalo. Uvidíme, Buchtele jel na CT vyšetření. Snad by to mohl být jen slabší otřes mozku bez dalších jiných následků," uvedl pardubický trenér Václav Sýkora.

Devatenáctiletý útočník komunikoval s okolím. "Určitě to nebude příjemné. Pozitivní je, že v tuhle chvíli tam nejsou žádné neurologické známky. Hybnost a vše je zachované. Byl plně při vědomí a jeho odpovědi byly orientované," řekl lékař libereckého týmu Dušan Morman, jenž věří, že hráč bude mít nakonec "jen" zhmožděnou páteř.

Hokejová extraliga - předehrávky 30. kola:

Benzina Litvínov - PSG Zlín 2:4 (0:1, 1:1, 1:2),

Bílí Tygři Liberec - Eaton Pardubice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0).

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články