Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Erat rozhodl o výhře Nashvillu

New York - Český útočník Martin Erat rozhodl ve čtvrtečním utkání NHL penaltový rozstřel a zajistil hokejistům Nashvillu druhý bod za vítězství 3:2 nad New Jersey. Třebíčský rodák, jenž v dosavadním průběhu sezony vstřelil jediný gól, překonal v nájezdech brankáře Martina Brodeura forhendovou kličkou. Poprvé od vychytaného čistého konta se do branky Atlanty postavil Ondřej Pavelec. Český gólman byl opět oporou a kryl 39 střel Bostonu, přesto nezabránil porážce Thrashers 3:4 po samostatných nájezdech.

Útočník Nashvillu Jason Arnott se prosadil poprvé po devíti zápasech a v utkání dostal Predators dvakrát do vedení. Hosté ale dokázali vždy do čtyř minut srovnat zásluhou Pariseho, jemuž jednou asistoval Patrik Eliáš. Jejich střelecký souboj rozsoudil až v třetí sérii nájezdů Erat, který patří k tradičním exekutorům, v této sezoně ale uspěl teprve na třetí pokus.

Hokejisté Ottawy plně využili zranění čtyř obránců Pittsburghu a soupeře na svém ledě rozstříleli 6:2. Dvěma góly se na prohře obhájce Stanleyova poháru podílel Chris Philips, hrající jubilejní 800. utkání. Jednou brankou podpořil triumf Senators i Milan Michálek, jenž v druhé třetině tečoval střelu Alfredssona a docílil stého zásahu v soutěži.

Český útočník, jenž byl před sezonou součásti trejdu za kanonýra Danyho Heatleyho, prokazuje, že jeho angažování nebylo pro ottawské funkcionáře chybou. Společně s Mikem Fisherem je s devíti brankami nejlepším střelcem týmu, předchozích 91 zaznamenal za necelých pět sezon v San Jose.

Radim Vrbata opět otevíral gólový účet

Stejně jako ve středu otevřel Radim Vrbata opět skóre utkání, tentokrát ale jeho gólový příspěvek Phoenixu k výhře nestačil a Coyotes podlehli v St. Louis 2:3 v prodloužení. O úspěchu domácích, kteří poprvé v sezoně zvítězili v nastaveném čase, rozhodl Erik Johnson po 17 sekundách nastavení.

Dallasu se proti Columbusu daří, navíc jeho sebevědomí podpořila minulá výhra v Detroitu. Tentokrát ale soupeře tvrdým a agresivním pojetím nepřehrál a v domácím prostředí podlehl 1:4.

Carolina se dostala z poslední příčky

V dramatickém souboji o únik z poslední příčky porazila Carolina na svém ledě Toronto 6:5 po samostatných nájezdech a přenechala Černého Petra soupeři. Hurricanes přitom v utkání ani jednou nevedli. Po první třetině už prohrávali 0:3, třicet sekund před vypršením šedesáté minuty inkasovali gól na 4:5. Ani tento zásah je ale nezlomil a za 27 sekund srovnali. Penaltový rozstřel rozhodl Tuomo Ruutu, jenž v zápase zaznamenal i čtyři asistence.

Pro Calgary se zřejmě stává tým Chicaga komplexem. Na jaře s ním Flames vypadli v play off, v úvodním vzájemném duelu této sezony prohospodařili pětibrankové vedení a umožnili soupeři jeden z největších obratů v historii NHL. Nyní jim Chicago zasadilo další těžký direkt, když v jejich aréně zvítězilo 7:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články