Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hokejový brankář Pavelec: Olympiáda by byla splněný sen

Atlanta (USA) – Hokejový brankář Ondřej Pavelec prožívá v NHL zatím nejúspěšnější sezonu. V úvodu nového ročníku se dokázal natrvalo usadit v prvním týmu Atlanty Thrashers a v noci na sobotu vychytal proti Los Angeles své první čisté konto. Pavelcovy výborné výkony proto neunikly pozornosti ani reprezentačnímu trenérovi Vladimíru Růžičkovi, který o něm uvažuje pro olympijské hry ve Vancouveru. "Je to sen každého hráče zahrát si jednou na olympiádě. To platí ostatně i pro mistrovství světa. Bylo by hezké si ten sen splnit," dodal český brankář.

Vůbec nic na jeho postoji nemění ani fakt, že by se na vrcholné akci celé sezony nemusel do branky vůbec dostat. Růžičkovou zamýšlenou jedničkou je totiž zkušený Tomáš Vokoun z Floridy. "Tomáš teď podává neuvěřitelné výkony, i pro mne je jasná jednička," ocenil Pavelec. "Jet jako dvojka by však bylo super a jako trojka zrovna tak," doplnil.   

Kladenský rodák Pavelec se koncem minulého týdne dočkal svého prvního čistého konta ve slavné soutěži. Byl to jeho 28. zápas, v němž dostal důvěru od úvodního vhazování, a 38 úspěšnými zákroky pomohl k vítězství nad Los Angeles 7:0. "Jsem za tu nulu určitě moc rád, ta první bývá asi nejtěžší. Chybělo mi to a už jsem měl pár zápasů, kdy jsem dostal gól třeba až ke konci," připomněl Pavelec.  

Zápas si však užíval, nechtěl si připouštět zbytečný stres a maximálně se soustředil do poslední sirény. "Nijak moc jsem na to nemyslel, ono je to lepší. Když pak člověk moc chce, tak to nevychází. Nulu však přebije vždy naše vítězství," prohlásil Pavelec. Ze zápasu má schovaný puk. "V posledních dvou vteřinách tam měli střelu, já puk chytil a už jsem ho nepustil," popsal s úsměvem, jak přišel ke svému suvenýru.

Vedení klubu je prý zatím s průběhem sezony spokojené. "Zvlášť teď, po těch posledních čtyřech výhrách," připomněl úspěšnou šňůru Pavelec. "Venku hrajeme dobře, teď jsme se zlepšili i doma. Postavení je zatím dobré, ale je třeba pořád vyhrávat, je to hrozně vyrovnané."   

Při zdravotní absenci původní jedničky týmu Kariho Lehtonena vytvořil dvojici s Hedbergem. "Právě s ním jsem strávil většinu času a musím říct, že Johan je bezva parťák. Spolupráce funguje stoprocentně, navíc jsme si sedli i povahově. On má zkušenosti, dokáže mi poradit a pomoct. Prostě žádný problém, což je důležité," pochvaloval si Pavelec přístup zkušeného šestatřicetiletého Švéda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články