Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Chicago si poradilo s Los Angeles

Chicago - Hokejisté Chicaga zvítězili v jediném pondělním utkání NHL nad Los Angeles 4:1 a v tabulce Centrální divize se bodově dotáhli na dosud vedoucí Columbus. O svém úspěchu rozhodli Blackhawks třemi góly v úvodní desetiminutovce třetí třetiny. K vítězství pomohl domácím i uzdravený kapitán Jonathan Toews, který vynechal posledních šest zápasů kvůli symptomům po otřesu mozku. Svůj návrat oslavil gólem, ve 46. minutě v přesilové hře zvýšil na 3:1.

"Jeho hra, nasazení a způsob, s jakým přistupoval ke každému střídání, jasně ukazují, proč je právě on naším kapitánem," pochválil svého spoluhráče útočník John Madden, jenž v 22. minutě otevřel skóre. "On není nijak hlasitý, ale jde všem příkladem svými výkony na ledě. A je to nakažlivé. Pokud budeme hrát se stejným zápalem jako on, všechno bude v pořádku," dodal Madden.

"Cítil jsem se dobře," prohlásil Toews, jenž byl v uplynulé sezoně s 34 góly nejlepším střelcem mužstva. "Když se podíváte na několik našich posledních zápasů, padlo v nich málo gólů. Měli jsme problém s přesilovkami. V tom byl dneska velký rozdíl," všiml si Toews, jehož tým v zápase využil dvě ze tří přesilových her.

Jediný gól Kings vstřelil v 30. minutě Anže Kopitar a se čtrnácti brankami se v tabulce střelců vyrovnal vedoucímu Alexandru Ovečkinovi z Washingtonu, který poslední tři zápasy kvůli zranění nehrál. Právě při Kopitarově vyloučení však Toews přidal třetí gól Chicaga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články