Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fleischmann dal dva góly při přestřelce Washingtonu s Floridou

Washington - Český útočník Tomáš Fleischmann pomohl v sobotním utkání NHL dvěma góly k vítězství Washingtonu nad Floridou 7:4. Brankář Panterů Tomáš Vokoun sledoval přestřelku pouze ze střídačky, všech sedm puků tak lovil z branky jeho náhradník Scott Clemmensen. O svém triumfu rozhodli domácí hokejisté až v třetí třetině, kterou vyhráli 5:1. Fleischmann se trefil poprvé ve 48. minutě za stavu 4:4 a připsal si tak vítězný gól. Za šest minut pak svou druhou trefou uzavřel skóre zápasu.

Marek Židlický přijímá gratulace od spoluhráčů
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Battaglia

Capitals porazili Pantery, za něž skórovali Michael Frolík s Michalem Řepíkem, dvakrát ve dvou dnech a znovu potvrdili, že dokážou vítězit i bez Alexandra Ovečkina, který kvůli zranění potřetí nenastoupil. A hlavní zásluhu na tom má právě Fleischmann. Poté, co pětadvacetiletý rodák z Kopřivnice musel vynechat začátek sezony kvůli krevní sraženině v noze, nastřílel v šesti zápasech už pět gólů. "Alex Ovečkin ani Mike Green nejsou v sestavě a my vyhráváme. Myslím, že to říká jediné: Ostatní hráči jsou rovněž kvalitní. Lidé na to zapomínají," řekl trenér Washingtonu Bruce Boudreau. "Alexe je těžké nahradit, ale my máme čtyři útoky, které mohou skórovat," doplnil útočník Brooks Laich.

Židlický jeden gól dal a na jeden přihrál

Svůj první gól v sezoně vstřelil obránce Marek Židlický a zajistil jím Minnesotě výhru 3:2 nad Dallasem. Český bek si předtím připsal i asistenci u druhého gólu Wild a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Minnesota vedla po první třetině 2:0. V druhé části sice hosté dokázali vyrovnat, v 39. minutě však Židlický vrátil domácím vedení, když si jeho přihrávku zpoza branky srazil do vlastní sítě obránce Nicklas Grossman. "Byl to jeho nejlepší výkon v sezoně," řekl na adresu Židlického trenér Todd Richards. "Podporoval útok, hodně bruslil a dokázal získávat ztracené puky. V tom byl dnes zřejmě úplně nejlepší," dodal Richards.

Neslavný klubový rekord vytvořili hokejisté Caroliny, kteří podlehli Columbusu 2:3 a prohráli podvanácté v řadě. Navíc přišli o brankářskou jedničku Cama Warda, jenž pro zranění musel už v první třetině odstoupit. Warda řízl bruslí do stehna útočník Blue Jackets Rick Nash, když se z pravé strany snažil protlačit před branku. Krvácející gólman chvíli zůstal klečet, poté za pomoci spoluhráčů a lékařů odjel z ledu a putoval do nemocnice, kde strávil noc. "Zatím nevím, jak dlouho bude chybět, ale je jasné, že jsme přišli o klíčový článek mužstva," řekl kouč Paul Maurice.

Po delší době o sobě dal vědět útočník Martin Erat, který pro zranění v dolní části těla vynechal poslední tři zápasy a v předchozích pěti nebodoval. V sobotním utkání proti Los Angeles ale útočník Nashvillu přihrál na dva góly a přispěl k vítězství 3:1. Oba góly, u nichž Erat asistoval, vstřelili obránci Francis Bouillon a Cody Franson. Dobrý výkon defenzivy Predátorů podpořil brankář Dan Ellis, který nedosáhl na jedinou z 28 střel. "Tohle je důležitá věc pro náš tým. Nemáme v mužstvu žádné vyhlášené střelce a potřebujeme, aby góly dávali také obránci," poznamenal gólman Ellis.

Pavelec střídán po dvou třetinách

Náročný večer prožil český brankář Ondřej Pavelec z Atlanty na ledě New Yorku Islanders. Domácí hráči jej během úvodních 40 minut zasypali 36 střelami, z nichž Pavelec pět pustil za svá záda a po druhé třetině byl vystřídán. Domácí nakonec zvítězili 6:3, jeden gól hostů vstřelil obránce Pavel Kubina. "Dnes podali obstojný výkon tři nebo čtyři hráči. Byla to hrůza. Takhle přece nemůžeme hrát," zlobil se trenér Atlanty John Anderson. Zejména ho pobouřil přístup hráčů v první třetině, v níž Thrashers umožnili soupeři 21 střel na branku a tři góly. "První tři nebo čtyři střídání byla dobrá, ale pak jsme úplně přestali na ledě existovat," dodal Anderson.

I osmý zápas v sezoně na hřišti soupeře proměnili ve vítězství Ďáblové z New Jersey, kteří bez odpočívajícího Patrika Eliáše vyhráli 3:2 v Ottawě. V tabulce Východní konference Devils ztrácejí už jen dva body na vedoucí Pittsburgh, který utrpěl debakl 0:5 v San Jose.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články