Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Češi na Karjale prohráli i s Ruskem - 3:4 po prodloužení

Helsinki - Český tým dnes na turnaji Karjala Cup nastoupil k závěrečnému duelu. Po první třetině vedl nad doposud neporaženými Rusy po gólech Bulise a Brendla, kteří si na své góly navzájem nahráli, 2:0. Ve druhé třetině nicméně ruský tým srovnal na 2:2. Nerozhodný stav panoval rovněž po konci základní hrací doby, před prodloužením svítil na světelné tabuli výsledek 3:3. V prodloužení nicméně o svém vítězství rozhodli Rusové. V konečné tabulce druhého dílu Euro Hockey Tour obsadí čtvrté místo se ziskem jednoho bodu. Sborná naopak klání na severu Evropy počtvrté za sebou vyhrála a vystřídala Česko v čele průběžného pořadí evropské tour.

Kouč Růžička pozměnil do třetího zápasu turnaje sestavu, v které ale nakonec chyběl zraněný obránce Čutta. A stejně jako v předešlých dvou utkáních se i dnes jeho svěřenci dostali jako první do vedení. Po úvodním
oťukávání se prosadil Bulis, kterému v pádu přihrál Brendl. V 7. minutě mohl přidat druhý gól Hudler, ale trefil jen tyč. Navrátilec do sestavy Brendl však o minutu později zakončil své sólo přesněji a bezpečně překonal Košečkina v ruské brance.

První třetina vyšla skvěle

Rušno bylo i před Schwarzem, který však udržel čisté konto při první přesilové hře sborné a se štěstím přestál i Kalininovu střelu od modré, která mu prošla mezi betony, ale následně zamířila těsně vedle levé tyčky. V 15. minutě v Hartwall Areně vzplály emoce, když Melichar v oslabení fauloval u mantinelu Zinovjeva a následně se na ledě strhla šarvátka, ve které nechyběl Radulov. Trestná lavice se zaplnila, ale následnou 49 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku soupeře Češi ubránili. Snížit nedokázal ani v 17. minutě Zinovjev.

Na začátku druhé třetiny ještě Schwarz zlikvidoval šance Těreščenka a
Zinovjeva, ale nakonec přece jen kapituloval. V 25. minutě jej překonal Saprykin. Získat zpět dvoubrankové vedení mohl český tým v následné první přesilové hře utkání, v níž soupeře uzamkl v obranném pásmu, Košečkina však nikdo překonat nedokázal

Hudler neproměnil trestné střílení

V 34. minutě to tak bylo 2:2. Schwarz sice nejprve Mozjakinovu šanci chytil, ale za pár vteřin na jeho další střelu již nestihl správně zareagovat. A mohlo být ještě hůř, Sušinskij však svou další příležitost na konci druhé části nevyužil. Českému týmu se nakonec stal osudným vysoký počet vyloučených. Devátý menší trest proměnil v třetí gól Zaripov, jenž chytře, ale zároveň z českého pohledu lacině, překonal Schwarze střelou z úhlu. Velkou šanci vyrovnat měl v 55. minutě Hudler z trestného střílení, nařízeného za faul na Červenku. Útočník moskevského Dynama ale svůj nájezd zakončil nepřesnou střelou.

Hudlerův nezdar však hokejisty mrzel jen krátce. O necelé dvě minuty později totiž vyrovnal v přesilové hře Bednář, jenž si tak připsal čtvrtý gól při třetím startu na turnaji. Rusové mohli o své výhře rozhodnout v další přesilové hře na přelomu normální hrací doby a prodloužení, Češi se však ubránili. Další oslabení v nastaveném čase však už rozhodlo, trefil se Morozov.

Utkání Česko - Rusko
zdroj: AP autor: Jussi Nukari

Hlavní zprávy

Nejčtenější články