Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hašek si kvůli zranění nezachytá několik týdnů

Pardubice – Pardubický gólman Dominik Hašek se v nedělním zápase hokejové extraligy proti Karlovým Varům nepříjemně zranil a kvůli nataženému úponu zadního stehenního svalu by mohl být mimo hru tři až šest týdnů, jak odhadl klubový lékař Jan Vanáč v dnešní tiskové zprávě klubu. Olympijský šampion z Nagana a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru musel odstoupit ve 14. minutě utkání za bezbrankového stavu. Eaton i bez něj nakonec na jihu Čech uspěl a vyhrál 4:1. V dalších utkáních již za Haška nastupoval náhradník Martin Růžička.

Už během nedělního zápasu byl Hašek převezen do pardubické nemocnice. Absolvoval ultrazvukové vyšetření a poté i magnetickou rezonanci. Výsledky potvrdily původní podezření na natažení svalového úponu a zároveň vyloučily jeho natržení nebo přetržení.

Čtyřiačtyřicetiletý brankář již začal s rehabilitací. "O tom, kdy se zapojí do přípravy a následně do zápasového režimu, rozhodnou zejména individuální pocity bolestivosti v místě zranění. Vzhledem k nadcházející reprezentační přestávce nejsou lékaři ani hráč v časovém tlaku a je dostatek prostoru na důsledné doléčení," uvádí se ve zprávě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články