Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hokejová Liga mistrů se v příští sezoně nejspíš vrátí

Curych - Hokejová Liga mistrů by měla být po roční pauze od ročníku 2010/11 znovu obnovena. Zainteresované národní svazy potvrdily IIHF, že mají o soutěž zájem. Formát a počet týmů má být teprve upřesněn, v soutěži by však znovu měly hrát kluby z nejlepších sedmi ligových soutěžích v Evropě. "Tato dohoda je velice důležitým krokem k obnovení hokejové Ligy mistrů. IIHF, národní asociace i jednotlivé ligy souhlasily s našimi úpravami a jsme teď všichni zajedno v tom, že chceme dosáhnout úspěšného opětovného startu soutěže," řekl prezident IIHF René Fasel.

K dohodě se přidala tzv. skupina "Hockey Europe" zahrnující Českou republiku, Finsko, Německo, Slovensko, Švédsko a Švýcarsko. IIHF však nadále počítá také s účastí ruských klubů, které hrají Kontinentální ligu. "Jsme v evropském klubovém hokeji ve velmi zajímavé a dynamické fázi. Bez ohledu na to, co bude nejlepší za pět nebo deset let, Liga mistrů je nyní nejlepší alternativou. Proto je její obnovení na podzim 2010 naším cílem," uvedl Peter Gudmundson, generální manažer Hockey Europe.


Součástí dohody zainteresovaných stran je také odškodnění klubů, které se kvalifikovaly do Ligy mistrů pro tuto sezonu 2009/10, jež však byla kvůli finančním potížím v polovině června zrušena. První ročník vyhrál švýcarský tým Curych Lions. 

Právě kvůli ekonomickým problémům projekt celoevropské soutěže se zastoupením nejlepších týmů v minulosti již jednou zkrachoval a finanční otázka zůstává zatím stále nevyřešena.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články