Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plekanec zahájil nový ročník NHL dvěma asistencemi

New York - Český hokejista Tomáš Plekanec přispěl Montrealu v úvodním zápase nového ročníku NHL dvěma asistencemi k vítězství 4:3 v prodloužení na ledě Toronta. Šestadvacetiletý útočník stál i u zrodu rozhodující branky utkání, kdy jeho přihrávku převzal Mike Cammalleri, prohnal se napříč kluzištěm a individuální akci nové posily Canadiens zakončil přesnou trefou důrazný obránce Josh Gorges.

Hrdinou utkání byl ale brankář Canadiens Carey Price, jenž v zápase zastavil 43 střel soupeře. "Byl neuvěřitelný. Podržel nás v klíčových momentech," chválil mladého gólmana Gorges, který vstřelil vítěznou branku dvanáct sekund před koncem prodloužení.

Montreal v utkání dvakrát vedl, ale výrazně střelecky aktivnější Toronto díky dvěma přesilovkovým brankám Matta Stajana otočilo na 3:2. U první branky zaznamenal přihrávku Tomáš Kaberle, jehož ránu od modré Stajan tečoval. Hosté však v závěru utkání kontrovali, kdy se Glen Metropolit prosadil při vyloučení Mikea Komisarka. Bývalý hráč Montrealu v utkání obdržel celkem 15 trestných minut a dva jeho fauly Canadiens potrestali gólem. V sestavě Montrealu chyběl český obránce Roman Hamrlík, který byl značnou část přípravy zraněný a nastoupil až do posledního přípravného zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Robertem Zárubou

Naopak nad očekávání rychle se zotavil po operaci kyčle útočník Bostonu David Krejčí. Přestože se původně předpokládalo, že třetí nejproduktivnější český hráč minulého ročníku nestihne úvod sezony, tak zasáhl už do prvního zápasu Bostonu. V něm Bruins podlehli v domácím prostředí Washingtonu 1:4. Povedený vstup hostí do sezony a první výhru Capitals na ledě Bostonu od roku 2000 režírovali Alexandr Ovečkin a Brooks Laich, autoři dvou gólů a jedné asistence.

Novou éru bez Joea Sakika, jenž v létě ukončil kariéru, začínají hokejisté Colorada. Dres dlouholetého kapitána, který s Avalanche získal dva Stanley Cupy, vystoupal před úvodním vhazováním ke stropu haly, a poté na jeho počest spustilo Colorado parádní představení a porazilo jednoho z favoritů soutěže San Jose 5:2.

V posledním utkání čtvrtečního programu porazili hokejisté Calgary v zápase bez české účasti Vancouver 5:3. Flames položili základ k vítězství už v první třetině, kdy během úvodních 12 minut vedli tříbrankovým rozdílem. Canucks na přelomu druhé a třetí třetiny se sice dotáhli na rozdíl jediného gólu, ale soupeř přidal při jejich závěrečné hře bez brankáře pojistkový gól.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články