Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Útočník Lang bude hrát v NHL za Phoenix

Phoenix - Český hokejový útočník Robert Lang našel krátce před startem nového ročníku NHL působiště a podepsal jako volný hráč smlouvu s Phoenixem. Uvedl to deník The Arizona Republic, ale podrobnosti kontraktu neuveřejnil. Osmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Vídně z roku 1996 hrál v uplynulém ročníku za Montreal, ale na začátku února jej vyřadilo ze hry vážné zranění Achillovy šlachy.

Lang do té doby patřil k hlavním tahounům Canadiens. V 50 zápasech si připsal 39 bodů za 18 branek a 21 asistencí a byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za obráncem Andrejem Markovem. V létě se v Rusku spekulovalo v souvislosti s Langem o zájmu Omsku, kde měl obnovit spolupráci s Jaromírem Jágrem, ale zkušený centr se do Kontinentální ligy nevydal.

Ve Phoenixu si od Langa hodně slibují. "Jsme velice rádi, že se nám jej podařilo podepsat. Je to další zkušený hráč pro náš tým a v NHL dokázal, že je produktivní," prohlásil generální manažer Coyotes Don Maloney. Kouč Dave Tippett, který vede Phoenix nově po odstoupení Wayna Gretzkého, s Langem mluvil už v pondělí. "Byl přesvědčený, že předchozí zranění pro něj nebude žádný problém. Cítil se v dobré kondici a uvidíme, jak to všechno půjde v tréninku," prohlásil Tippett. Coyotes vstoupí do sezony v sobotu na ledě Los Angeles.

V nadcházející sezoně má rodák z Teplic možnost překonat hranici tisíce zápasů v NHL. Za Los Angeles, Boston, Pittsburgh, Washington, Detroit, Chicago a Montreal odehrál 925 utkání a připsal si 674 bodů za 252 branek a 422 asistencí. V 87 utkáních play-off přidal 18 tref a 27 přihrávek.

V kádru Phoenixu je po Langově příchodu už pět českých hokejistů. Barvy Coyotes hájí útočníci Martin Hanzal, Petr Průcha, Radim Vrbata a obránce Zbyněk Michálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články