Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V nominaci hokejové reprezentace pro domácí turnaj je i Hudler

Praha - Trenér Vladimír Růžička zařadil do nominace na České hokejové hry trojici hokejistů, kteří v předešlé sezoně působili v zámořské NHL. V Karlových Varech, kde se úvodní turnaj seriálu Euro Hockey Tour od 3. září premiérově uskuteční, by se měli představit útočníci Jiří Hudler s Jiřím Novotným a obránce Josef Melichar. Ve třiadvacetičlenné nominaci není žádný nováček.

Letošní finalista Stanleyova poháru v dresu Detroitu Hudler bude stejně jako Melichar v nadcházející sezoně působit v Evropě, neboť se dohodli na spolupráci s moskevským Dynamem, respektive s extraligovými Českými Budějovicemi. Novotný po konci angažmá v Columbusu nemá o dalším působišti momentálně ještě jasno.

Program:

Čtvrtek 3. září 2009: 
18:00 Česká republika - Finsko, 
18:00 Rusko - Švédsko (Podolsk). 

Sobota 5. září 2009: 
13:30 Finsko - Rusko, 
17:00 Česká republika - Švédsko. 
     
Neděle 6. září 2009: 
14:30 Finsko - Švédsko, 
17:30 Česká republika - Rusko.

Růžička se svými asistenty Josefem Jandačem a Ondřejem Weissmannem zařadili do výběru jedenáct hráčů, kteří budou na začátku sezony působit v české extralize, deset hokejistů zastupuje Kontinentální ligu. Po delší době se do národního týmu vrací útočník Pavel Brendl. Juniorský mistr světa naposledy reprezentoval v listopadu 2006. 

Ještě delší pauzu měl Hudler, jenž hrál za seniorský národní tým naposledy na světovém šampionátu před šesti lety. Na přelomu let 2003/04 pak ještě startoval na juniorském mistrovství světa.

Nominace na České hokejové hry 2009:

Brankáři: Jakub Štěpánek, Lukáš Mensator

Obránci: Ondřej Němec, Jakub Čutta, Josef Melichar, Petr Čáslava, Karel Rachůnek, Miroslav Blaťák, Angel Krstev, Zdeněk Kutlák
 
Útočníci: Petr Hubáček, Marek Kvapil, Pavel Brendl, Jaroslav Bednář, Roman Červenka, Tomáš Kůrka, Petr Kumstát, Jakub Klepiš, Jiří Hudler, Miloslav Hořava, Tomáš Rolinek, Josef Vašíček, Jiří Novotný

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články