Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hašek dnes bude po 15 letech chytat zápas za Pardubice

Pardubice - Slavný gólman Dominik Hašek se na ledě Vrchlabí postaví při dnešním utkání letního Tipsport Hockey Cupu mezi tyče pardubické branky a po 15 letech tak bude chytat zápas za mateřský klub. Čtyřiačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana se výrazně zapsal do kroniky zámořské NHL, v dresu Pardubic však odchytal naposledy dva zápasy v sezoně 1994/95, kdy byla ve slavné soutěži výluka. Haškovo čtvrteční nasazení potvrdili i trenéři Východočechů. Jak to bude o den později při domácím duelu s Jihlavou, však ještě není jisté. "Rozhodneme se v den utkání dle momentální situace," řekl asistent trenéra Jan Votruba.

Dá se očekávat, že Haškův start přiláká do vrchlabského hlediště s kapacitou necelých 2000 diváků spoustu fanoušků. "Je dobře, že bude plno. Vždycky se hraje lépe před vyprodanými tribunami," pochvaloval si Votruba. 

Hašek v ročníku 1994/95 odchytal v české nejvyšší soutěži dva duely s bilancí 2,88 obdrženého gólu na zápas a úspěšností zákroků 91,1 procenta. Páteční zápas s Jihlavou by pro něho měl pikantní nádech. Nejenže by se představil před domácím publikem, ale čelil by zároveň klubu, kde si v sezoně 1989/90 před přesunem za Atlantik odbyl základní vojenskou službu. 

Pro legendárního gólmana tak definitivně začne nová kapitola jeho bohaté kariéry, v níž vedle jiných ocenění vyhrál dvakrát slavnou Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče NHL a šestkrát Vezinovu trofej určenou nejlepšímu brankáři. V brance při soutěžním utkání stál Hašek naposledy 16. dubna 2008 v dresu Detroitu ve vyřazovacích bojích NHL proti Nashvillu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články