Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jágr opět nechybí v elitní desítce Zlaté hokejky

Praha - Rekordman ankety Zlatá hokejka o nejlepšího českého hokejistu Jaromír Jágr nechybí podle předpokladů v desítce nominovaných na letošní 41. ročník, ale útok na páté vítězství za sebou a celkově desátý triumf měl už po polovině hlasování hodně ztížený. Na pátém místě za vedoucím Patrikem Eliášem z New Jersey zaostával o 73 bodů. Vedle Jágra a Eliáše obhájili své pozice v první desítce z loňska jen Jiří Hudler, nová posila Dynama Moskva z Detroitu, a Jaroslav Bednář, jenž přestoupil ze Slavie do Nižného Novgorodu. Jména hráčů, kteří se budou ucházet v sobotu 22. srpna v Karlových Varech o tradiční ocenění, potvrdil oficiálně pořadatel ankety - Český svaz ledního hokeje.

Spolu se čtveřicí Jágr, Eliáš, Hudler, Bednář jsou v nominaci útočníci Petr Čajánek, který přestoupil v KHL z Dynama Moskva do Petrohradu, posila Minnesoty z Chicaga Martin Havlát, Aleš Hemský z Edmontonu, David Krejčí z Bostonu, Jan Marek z Magnitogorsku a plzeňský lídr Martin Straka. Žádný obránce ani brankář se tak mezi vyvolené nedostal. Eliáš vedl po polovině se 134 body o 11 bodů před Markem. Pokud vyhraje kdokoliv jiný než Jágr, bude slavit ve Zlaté hokejce svůj premiérový úspěch.

Mezi nejlepší se nedostal loni druhý Tomáš Plekanec, který v minulém ročníku zaostal za Jágrem jen o 43 bodů, což byl nejtěsnější rozdíl během Jágrova čtyřletého kralování. Vedle útočníka Montrealu klesli také naposledy třetí obránce Tomáš Kaberle z Toronta, čtvrtý Václav Prospal, jehož služeb se zbavila v minulých dnech Tampa Bay, či pátý Radim Vrbata, jenž v sezoně odešel z Tampy do Mladé Boleslavi a dohrál ročník v Liberci.

Z šestého místa klesl na šestnáctou pozici také letošní vítěz Stanleyova poháru z Pittsburghem Petr Sýkora, který ale na konci sezony vypadl ze základní sestavy Penguins. Deváté místo neobhájí ani další forvard Martin Erat z Nashvillu, jenž skončil čtyřiatřicátý. Nejlépe umístěným defenzivním hráčem letošního ročníku se stal karlovarský gólman Lukáš Mensator na 11. místě.

Slavnostní vyhlášení se uskuteční v sobotu 22. srpna od 20:00 v Grandhotelu Pupp a v přímém přenosu jej bude vysílat Česká televize. Součástí programu jsou tradičně i doprovodné akce. V pátek 21. srpna je naplánován na hřišti Golf resort v Karlových Varech golfový turnaj, jehož výtěžek putuje na konto Nadačního fondu Ivana Hlinky. V sobotu od 11:00 se koná v areálu Gejzír tenisový turnaj.

Nominace první desítky 41. ročníku Zlatá hokejka:

Jaroslav Bednář (Slavia Praha, nyní Nižnyj Novgorod), Petr Čajánek (Dynamo Moskva, nyní Petrohrad), Patrik Eliáš (New Jersey), Martin Havlát (Chicago, nyní Minnesota), Aleš Hemský (Edmonton), Jiří Hudler (Detroit, nyní Dynamo Moskva), Jaromír Jágr (Omsk), David Krejčí (Boston), Jan Marek (Magnitogorsk), Martin Straka (Plzeň).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články