Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pittsburgh je zpátky ve hře o Stanley Cup

Pittsburgh (USA) - Hokejisté Pittsburghu udělali důležitý krok k návratu do boje o Stanleyův pohár. Snížením na 1:2 na zápasy nedovolili Detroitu mečbol a po zápase oslavovali střelce vítězné branky Sergeje Gončara. Pětatřicetiletý ruský bek, pro něhož málem skončila sezona v druhém kole proti Washingtonu po zákroku Alexandra Ovečkina, dal snům pensylvánského klubu v repríze loňského finále na zisk slavné trofeje po sedmnácti letech znovu reálné obrysy.

Gončar v přesilovce v 51. minutě po přihrávce Jevgenije Malkina nekompromisně prostřelil od modré čáry Chrise Osgooda, jemuž stínili Bill Guerin a Sidney Crosby. "V té přesilovce odvedli naši hráči neuvěřitelnou práci. Udrželi puk a dali Gonchovi (Gončarovi) šanci k zakončení," řekl trenér Penguins Dan Bylsma. Malkin asistoval u prvních tří branek svého týmu a má na kontě jako lídr produktivity play off 33 bodů z 20 utkání. To je nejvíce od roku 1996, kdy Joe Sakic zaznamenal 34 bodů z 22 zápasů.

Hlavní oporou Pittsburghu je Gončar

Gončar, který byl jako jeden z mála hráčů na dobrovolném tréninku v pondělí, prý neustále dodává týmu sebedůvěru. Opakoval, že při shodných porážkách 1:3 v Detroitu udělal tým všechno pro úspěch. Spolu s dalším zkušeným hráčem v jinak mladém týmu Pittsburghu Guerinem odmítali statistiku, že z posledních 32 týmů, které vyhráli první dva zápasy série, jich 31 dotáhlo boj do vítězného konce.


Detroit litoval, že nevytěžil náskok v prvních dvou třetinách, kdy měl převahu, ale na Fleuryho tentokrát hráči Red Wings nevyzráli. "Myslím, že to byl zoufalý zápas. První dvě třetiny jsme hráli sice dobře a vytvořili si řadu šancí, ale prostě jsme nedokázali dostat puk do branky," řekl švédský útočník Henrik Zetterberg, který gólem a asistencí přispěl v úvodním dějství k obratu na 2:1. Navíc opět přispěl k tomu, že se střelecky neprosadil Crosby, i když při výhodě Penguins při střídání proti němu nenastoupil tak často jako doma v Detroitu. 

Ze čtvrtka na pátek je na programu další klíčový zápas. Buď Penguins vyrovnají sérii, nebo pustí Detroit do vedení 3:1. "Série je tam, kde měla být," komentoval vývoj kouč Detroitu Mike Babcock.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články