Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hokejový brankář Prusek v Rize končí

Riga/Ostrava - Angažmá hokejového brankáře Martina Pruska v lotyšském Dynamu Riga je u konce. Třiatřicetiletý reprezentační gólman, který se představil i na nedávném šampionátu ve Švýcarsku, byl sice s účastníkem Kontinentální ligy domluven na nové smlouvě, ale lotyšská strana musela od dohody z finančních důvodů ustoupit. Na místo Pruska si Riga pořídila lotyšského reprezentanta Edgarse Masalskise, který v Dynamu před odchodem do německého Duisburgu působil už zkraje uplynulého ročníku.

Martin Prusek
zdroj: www.hockeygoalies.org

Přestože kmenový hráč Vítkovic odvedl v uplynulé sezoně v týmu Dynama spolehlivé služby a vedení klubu mělo o Pruska znovu velký zájem, ekonomická recese stočila jednání opačným směrem. "I na východoevropský trh s hráči dopadla ekonomická krize. Před měsícem jsme byli na všem dohodnuti, ale klub ztratil jednoho ze svých sponzorů a musí více šetřit. Rozhodl se vsadit na mladší gólmany," řekl hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší.

Prusek zářil v barvách lotyšského celku zejména na přelomu roku. Vyšel mu už dvouměsíční záskok ve Spartaku Moskva na začátku sezony, ale po nástupu do Rigy se předvedl v ještě oslnivější formě. I za pět vychytaných nul získal ocenění pro nejlepšího gólmana soutěže za měsíc prosinec. "S Martinem byli v klubu hodně spokojeni, měl dobrou sezonu. Bohužel doba je momentálně taková a řada klubů prostě musí šetřit. Taková je realita," podotkl Vůjtek.

Prusek je sice stále pod smlouvou ve Vítkovicích, ale pravděpodobnost, že by se do Ostravy vrátil, je téměř nulová. "Hledáme v zahraničí. Před měsícem jsme měli nabídky, ale tehdy byla ještě jiná situace a počítali jsme, že bude v Rize," dodal Vůjtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články