Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Detroit udělal první krok k postupu do finále Stanleyova poháru

Detroit - Hokejisté Detroitu udělali v neděli první krok k postupu do finále Stanleyova poháru. V prvním utkání semifinále play off porazili obhájci titulu Chicago 5:2 a ujali se vedení v sérii 1:0 na zápasy. Hlavní zásluhu na vítězství Red Wings měl autor dvou gólů Daniel Cleary, jenž začínal kariéru v NHL právě v Chicagu.

Vyrovnaný zápas začali lépe Blackhawks a od 5. minuty vedli 1:0. O tři minuty později vyrovnal první trefou Cleary a nerozhodný stav vydržel až do 37. minuty, kdy dostal Detroit poprvé do vedení Johan Franzén. Ve 44. minutě ještě vyrovnal Kris Versteeg, ale pak už pálili do černého pouze domácí. Utkání rozhodli ve svůj prospěch dvěma góly v polovině třetí třetiny, kdy se trefili v rozmezí 87 sekund Mikael Samuelsson a podruhé v utkání Cleary. Pátý gól přidal při power-play do prázdné branky Henrik Zetterberg.

Smutný byl po utkání autor prvního gólu Chicaga Adam Burish, i když na rozdíl od svých spoluhráčů měl přeci jenom jeden důvod k úsměvu. O vlásek totiž unikl vážnému zranění, když ho v druhé třetiny zasáhl bruslí do krku spoluhráč Ben Eager. Burishe naštěstí nožem jen trochu škrábnul. 

Série pokračuje druhým zápasem v úterý. "Začali jsme dobře, ale pořád se hraje na čtyři vítězství, takže před sebou máme ještě spoustu práce," poznamenal kapitán Detroitu Nicklas Lidström.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články