Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prvními semifinalisty MS jsou Rusové

Bern - Ruští hokejisté porazili těsně 4:3 Bělorusko a jsou jako první v semifinále mistrovství světa ve Švýcarsku. Příštím soupeřem obhájců titulu bude vítěz večerního utkání mezi Finskem a USA. Rusové se na očekávané vítězství nečekaně nadřeli. Po druhé dvacetiminutovce, která přinesla brankovou smršť, byl stav ještě v úvodu závěrečné třetiny nerozhodný 3:3.

Úvodní část zápasu příliš šancí nepřinesla. Favorizovaní Rusové ji sice vyhráli na střely jednoznačně 15:6, defenzivní taktika jejich soupeře však slavila alespoň dílčí úspěch a na gól diváci čekali marně. Naopak běloruský zadák Antonov hned při první přesilovce zápasu trefil ranou od modré čáry tyč.

Druhá část hry se proměnila v divokou přestřelku

Ve druhé třetině oba týmy třikrát skórovaly a stav zápasu byl jako na houpačce. Hned zkraje musel na trestnou lavici Gorovikov, zpět do hry ho však poslal dříve první brankou zápasu Kolcov. Rusové dokázali rychle odpovědět a již na začátku 26. minuty zamířil přesně Proškin. V polovině zápasu nevyužili Rusové přesilovku čtyři na tři a mohli vzápětí litovat, neboť Bělorusům vrátil vedení Antoněnko.

I tentokrát však přišla rychlá odpověď svěřenců kouče Bykova a za necelé tři minuty vyrovnal Aťjušov. Po 23 vteřinách navíc úspěšně dorážel Frolov a Rusové poprvé v utkání vedli. Ovšem pouze chvilku. Po faulech Kovalčuka a Kalinina museli do tří a po 17 vteřinách dvojnásobné početní výhody vyrovnal bombou od modré čáry Salej.

V poslední třetině se nakonec přece jen prosadil favorit, v jehož brance nahradil nejistého Bryzgalova Jerjomenko. Ve 48. minutě Kovalčuk vyrazil na zteč, vybruslil si do střelecké pozice mezi kruhy a zamířil přesně mezi betony běloruského gólmana.

Rusko - Bělorusko 4:3 (0:0, 3:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Proškin (Kovalčuk, Těreščenko), 37. Aťjušov (Radulov, Saprykin), 38. Frolov (Radulov), 48. Kovalčuk (Morozov) - 23. Kolcov (Grabovskij, Antoněnko), 34. Antoněnko (Grabovskij, Kaljužnyj), 40. Salej (Antoněnko, Grabovskij). Rozhodčí: Rönn (Fin.), Zalaski (Kan.) - Semjonov (Est.), Winnekens (Něm.). Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. Diváci: 8337.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články