Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Washington opět zdolal Pittsburgh, Ovečkin i Crosby dali hattrick

Washington - Hokejisté Washingtonu porazili v druhém utkání 2. kola play off NHL Pittsburgh 4:3 a vedou v sérii 2:0 na zápasy. Pondělní souboj se změnil v přestřelku nesmiřitelných lídrů obou klubů Alexandra Ovečkina a Sidneyho Crosbyho: oba docílili hattricku. Crosby však zůstal jediným střelcem Penguins, zatímco za domácí se trefil ještě David Steckel.

"Média udělala z této série bitvu dvou nejlepších hráčů na světě a dnes oba ukázali, proč. Jeden jak druhý táhli svůj tým," konstatoval obránce Washingtonu Mike Green. "Máme štěstí, že Alex předvedl vrcholný výkon a dovedl nás k vítězství," dodal Green. 

Pittsburgh díky Crosbymu v utkání dvakrát vedl. Na jeho první gól nejprve odpověděl Ovečkin, podruhé v zápase smazal ztrátu Capitals Steckel, který v 36. minutě vyrovnal na 2:2. Nerozhodný stav pak v třetí třetině zlomil dvěma góly Ovečkin, který nejprve v 53. minutě při vyloučení Jevgenije Malkina dostal svůj tým trefou v přesilové hře poprvé do vedení a o tři minuty později zvýšil na 4:2. Crosby 31 sekund před závěrečnou sirénou stihl už jen snížit. 

Na své úspěšné výkony v play off navázal brankář Washingtonu Semjon Varlamov, který sice třikrát kapituloval z hole Crosbyho, vedle toho si ale připsal 33 úspěšných zákroků a byl vyhlášen třetí hvězdou večera. "Chytá velmi dobře, když dostane gól, nijak ho to nesrazí, což je ohromně důležité," pochvaluje si trenér Bruce Boudreau.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články