Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Dallas zvítězil v NHL posedmé za sebou

Dallas (USA) - Hokejisté Dallasu zvítězili v jediném pondělním utkání NHL nad Phoenixem 2:1 a připsali si sedmou výhru za sebou, čímž vyrovnali klubový rekord. Hráči Stars přitom od první třetiny prohrávali a dlouho nemohli vyzrát na Ilju Bryzgalova v brance Coyotes.

zdroj: ČT4

Nakonec se jim to dvakrát podařilo v závěrečné desetiminutovce a otočili skóre ve svůj prospěch. Bryzgalov zlikvidoval 40 střel, než ho v 52. minutě překonal Steve Ott. O pět minut později vstřelil vítězný gól Mike Modano v dvojnásobné přesilové hře, když na trestné lavici seděli Steven Reinprecht a český obránce Zbyněk Michálek, jenž v oslabení vyhodil puk mimo kluziště.
 
"Bryzgalov patří k lepším brankářům a díky němu je Phoenix tak nahoře. Ale nesmíte se nechat otrávit jeho skvělými zákroky. Nedá se dělat nic jiného než zkoušet střílet pořád dál a věřit, že něco nakonec projde," řekl Modano, jenž si připsal 523. gól, což je rekord NHL mezi hráči narozenými v USA.

Sedmizápasovou vítěznou šňůru vytvořil Dallas posedmé v klubové historii. Naposledy se mu to povedlo v listopadu 1997. Naopak Phoenix, v jehož sestavě chyběl Martin Hanzal kvůli zranění ramena, prohrál počtvrté za sebou. "Chyběl kousíček. Dlouho jsem držel naše šance na vítězství, zápas mi opravdu vyšel. Bohužel to nestačilo," litoval Bryzgalov.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články